Indio Kitchen på Kocksgatan har blivit kända för sitt nikkei-kök, en kombination av peruanska och japanska smaker där bland annat sushi och ceviche ingår. Restaurangen är en del av Indio Studio, ett produktionsbolag som arbetar med kreativa projekt.
Denna cevicheria och nikkeirestaurang är ett omtyckt vattenhål bland både stockholmare och turister. Hit hittar mediamänniskor, artister och skådespelare som vill njuta av högkvalitativa råvaror med smaker från Sydamerika och Asien. Förutom en meny med fokus på ceviche och sushi finns roliga ölsorter och ett handplockat urval av viner – något man har god kunskap kring.
I köket står Gian Luca Montero, medgrundare och kock på Indio. Tillsammans med sitt team preparerar och tillagar han maten på beställning – à la minute – framför gästerna. Kanske får du se en flambering av dagens fångst eller proffsiga uppläggningar.
I restaurangen finns ett mindre antal bar- och fönsterbord, samt ordinarie restaurangbord och en avskild chambre séparée som går att öppna upp eller stänga för. Detta möjliggör privata middagar för speciella tillfällen, eller en möjlighet till att erbjuda fler platser i restaurangen.
Se även Indio Kitchen & Cinema