Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Kimchistan

5,0 • 1 recension
Kimchistan

Om du är ett fan av genuin streetfood från Korea och centrala Asien, är det Kimchistan du ska besöka. Detta är en modern och hälsosam snabbmatsrestaurang som huserar på Tegnérgatan, mitt i Stockholm city. I köket finns en stor kärlek och omsorg till bra råvaror och mat som ska smaka, och göra, gott.

Menyn på Kimchistan består av exempelvis salladsskålar fyllda med ris eller nudlar, fermenterade grönsaker och ett protein, representativa signaturrätter från Centralasien, och framförallt Korea. Maten andas streetfood, i sin fräschaste form. Utbudet är brett, och du har möjlighet att komponera ihop din egen rätt vare sig du är sugen på. Här serveras såväl kött som fisk och vegetariska eller veganska alternativ, men fokus ligger framförallt på goda och fräscha grönsaker.

Fermentering av grönsaker är något som ligger varmt om hjärtat hos Kimchistan, och ligger till grund för en stor del av det de gör. Enligt dem är fermentering det nya svarta, och en typ av superfood som alla som vill leva sunt borde konsumera. Att fermentera innebär att man lyfter fram smakerna ur grönsaken, samtidigt som goda bakterierer som probiotika kommer fram under processen. Kimchi, som till och med är en del av deras namn, är ett exempel på en rätt rik på vitaminer och mineraler som du kan äta här.

Lokalen, som du hittar du ett stenkast från Sveavägen och Rådmansgatan, är avskalad och rymlig med moderna träbord och ett system som låter gästerna skapa sin beställning själva – via digitala surfplattor. Här finns det plats för många sällskap, stora som små. Kimchistan erbjuder även takeaway alla dagar i veckan.

Se även Kimchistan Hötorget

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
3 jul 2019

Mycket bra och fräscha bowls. Trevligt bemötande och snabb service!! Ingenting att klaga på!