Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Konstnärsbaren

4,5
8 recensioner
Redigera Konstnärsbaren
Konstnärsbaren

Anrika Konstnärsbaren är en riktig kroginstitution i Stockholm - lika aktuell idag som när restaurangen etablerades på 1930-talet. Här lockar såväl den svenska husmanskosten som den långa konsthistorian och den speciella atmosfären.

Konstnärsbaren, eller KB som de flesta säger, var från början ett vattenhål för berömda konstnärer och skådespelare. Idag minglar den äldre stammiskretsen med en brokig skara affärsmän, mediafolk, kompisgäng, teaterbesökare, artister och skådisar som kommer till restaurangen för att äta eller ta en drink i baren. Menyn består av klassiska svenska rätter med kvalitet; här serveras husmanskost som wallenbergare, gödkalvstek och toast skagen. Luncherna är populära, så det kan alltid vara bra att boka i tid.

I den klassiska matsalen går det än idag att beskåda målningar av storheter som Isaac Grünewald, Einar Forseth och Robert Högfeldt, vilka hjälpte till med utsmyckningen när KB öppnade 1931. De äldre målningarna kompletteras löpande av olika utställningar med nutida konstnärer. Förutom själva matsalen finns också den något intimare Bakfickan, där det serveras dryck, lunch och lättare rätter. Planeras något särskilt event eller privat firande så finns också tillgång till inte mindre än tre festvåningar som passar för olika tillfällen.

Användarbilder på Konstnärsbaren Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Konstnärsbaren av Fredric E.
  • Bild från Konstnärsbaren av Estelle B.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 feb 2018

Supermysig och trevlig lokal som känns lyxig men avslappnad! Här äter jag gärna en lunch eller middag i gott sällskap, eller tar en drink i baren.

5 jun 2018

Bara besökt KB som bar men det är fantastiskt med sådana gamla lokaler. Drinkarna och servicen är på topp.

16 jan 2018

Stockholms bästa Wallenbergare!

10 dec 2019

Wallenbergaren är ett måste när man besöker KB

8 jan 2015

Jag gillar verkligen denna klassiska restaurang där maten alltid är på topp och jag har aldrig blivit besviken. Det är inte coolt, hippt eller ett ställa att titta på tuffa människor men det är kanske därför jag gillar det. Servicen är alltid... Visa hela »

2 maj 2017

KB serverar svenska klassiska rätter med bra kvalité. Husmanskost står mig varmt om hjärtat och Konstnärsbaren träffar helt rätt.

7 dec 2019

Åt god husmanskost! Trevlig atmosfär!

1 jun 2018

Bästa stället !