Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Mister French

3,1 • 23 recensioner
Mister French

Sedan 2013 har Mister French legat i Tullhus 2 på Skeppsbron i Gamla Stan, med ståtlig sjöutsikt och en av stans glassigaste uteserveringar. Här hämtas inspiration från såväl 20-talets Gatsby som från fransk matlagning och brasserier i London och New York. Men också från det gamla Indokina, med crossover och nytänkande smakkombinationer som resultat.

Inne i det moderna brasseriet minglar franska 20-talsvibbar med klassisk Gatsby-anda. Restaurangen har en central, 20-talsglammig cocktailbar och öppet kök där man presenterar ett exklusivt utbud av färska skaldjur. Idag inspireras smaker och tillagning även av Marocko och franska Indokina; Laos, Kambodja, Vietnam och Singapore. På menyn samsas franska klassiker i en modern crossover med nytänkande smakkombinationer.

Rätterna serveras enligt devisen ”sharing is caring” och består av små serveringar för att alla runt bordet ska kunna prova olika smaker och maträtter. Man uppmuntrar även gästerna till att delta i tillagningen genom att grilla klart kött och fisk på små kolgrillar och lavastenar vid bordet. Tanken är att skapa en avslappnad hemma hos-känsla och göra restaurangbesöket mer till en upplevelse.

- Vi tycker det är trevligt när något händer på bordet och att man får något att samtala och enas kring, säger köksmästare Thomas Åsberg.

Bortsett från smakupplevelser satsar Mister French även på spelningar, dj:s, barhäng och brunchbuffé lagom till helgen. Sommartid står den rymliga uteserveringen i full blom och lockar mängder av stockholmare och turister.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Riktigt kul med ett så ambitiöst koncept. På sommaren är framförallt uteserveringen grym. Har bara testat julbordet i matväg men det är riktigt bra.

Fantastisk mat, underbar inredning. Men anledning till enbart 4 stjärnor är på grund av vår servitris bristande kunskaper. Till en början ville hon att vi skulle smaka av en champagneflaska. Ganska otraditionellt i min värld i alla fall. När jag sedan bad om ett... Visa hela »

Endast varit på Mr French uteservering och bar tills i år då jag besökte julbordet som var ett av de bättre julborden jag ätit på! Supernöjd! Fantastiskt utbud på fisk och skaldjur samt grönsaker, perfekt för en som inte äter kött... Visa hela »

Jag jobbar i närheten så jag har ätit lunch flera gånger och middag några gånger, mest i brist på annat.

Om man vill äta vet jag faktiskt inte varför man skulle ta sig hit. Restaurangen är verkligen bara OK. Inte mer än så.
... Visa hela »

Mister French levererar ett fantastiskt trevligt julbord. Rekommderas!!

Skulle testa den omtalade skaldjursbrunchen på midsommardagen men när vi väl kom dit fick vi info om att de ställt in den och att det var den vanliga menyn som gällde. Snopna valde vi att äta där ändå. Tyvärr blev jag extremt besviken jämfö... Visa hela »

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Riktigt bra. En av mina favoritplatser för brunch. Massor av fisk och skaldjur och ganska bra urval.
Bra bar och vinlista. Uteplatsen ser awesome.

Fantastiskt ställe. Bra både på vintern och framförallt på sommaren. Kanonbra mat, goda drinkar och trevlig personal. Stor lokal som även är barnvänlig. Man kan lätt ta med barnvagn in så fungerar för familj, men även bra hak för d... Visa hela »

Stället lever på sitt läge/ inredning mer än för service och maten. Har ätit här 3 ggr à la carte , samt deras brunch en gång. Upplevde maten och servicen bättre i början. En av gångerna fick vi vänta oförskämt läng... Visa hela »

Bra skaldjur och kött, magisk utsikt. Priserna är lite väl aggressiva och tjejen som tog vår senaste bordsbokning borde kanske byta jobb.

Grymt ställe både för drinkar och mat. För dig som inte druckit drinkar på deras uteservering kan jag varmt rekommendera en svalkande cocktail i den coola miljön! Här kan man hänga ganska länge!

Åt lunch här, och det var så snålt med mat att vi fick ta en sväng förbi grillen och köpa en korv på vägen hem.

Maten var god, men väldigt små portioner som sagt.

Servitörerna var ganska påträngande och kä... Visa hela »

Läget är jättebra, mysig miljö och trevlig personal, däremot var maten vi fick under all kritik.

Jag åt helgrillar seabass (Helgrillad seabass

Fylld med lagerblad och citron. Serveras med ett folieknyte

fyllt med potatis, tomat, fänkå... Visa hela »

Bra ställe för drinkar, speciellt på sommaren! Varit här en gång för middag och då fick vi vänta ooorimligt länge på maten, vilket säkerligen var en engångsförteelse dock, men det gör att betyget hålls nere - så l... Visa hela »

Trevligt ställe och läge för en öl eller drink, men maten är inte värd vad den kostar.

Kanonställe! Riktigt snyggt, bra mat och bra atmosfär!

Tyvärr slutade vårt besök innan det börjat. Vi var ett sällskap på 6 personer, välklädda och städade. Vid ingången får vi av dörrvakten frågan om hur mycket vi druckit tidigare. En helt irrelevant och dessutom kränkande frå... Visa hela »

Riktigt bra mat, goda drinkar och trevlig atmosfär. STORT minus för de hemska och otrevliga vakter, som dessutom agerar rasistiskt, på utomhusserveringen.

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

5 av 5 · Mitt i Gourmand · 2013-10-04

4 av 5 · Mitt i Gourmé · 2013-10-04

“Smaklycka på fransos med sjövy”

3 av 5 · Aftonbladet · 2013-08-23

“Nyöppnade Mr French serverar mat av högsta klass.”