Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang AG

4,3 • 53 recensioner
Restaurang AG

Restaurang AG är den prisbelönta köttkrogen som huserar en trappa upp i en gammal verkstad på Kungsholmen. I matsalen serveras AG:s omtalade kötträtter och hamburgare, och i den anslutande Tapasbaren kan man mötas upp över tapas, pintxos och en drink efter jobbet.

Bakom den lite hemliga ingången på Kronobergsgatan döljer sig vitkaklade väggar, råa stengolv, armaturer och specialritade möbler i ljust trä och brunt läder. Inredningen av Jonas Bohlin kombinerar bistrokänsla med AG:s karaktäristiska industrimiljö, och den välfyllda köttkylen i entrén säger en del om restaurangens koncept. Här står hängmörat kvalitetskött i fokus, med bland annat porterhouse och entrecote på menyn. Men även sydeuropeiska förrätter (vilka kan delas runt bordet) och olika säsongsbetonade varmrätter serveras vid sidan om rediga köttbitar. Här är tanken att man ska kunna umgås över okomplicerad mat lagad på förstklassiga råvaror.

Intill matsalen ligger AG:s tapasbar, en avslappnad mötesplats där man kan stanna länge eller bara ta något litet före middagen. På menyn hittas barens egna tapas och pintxos liksom öl, vin och drinkar. Är man ett fan av AG:s hamburgare så går även denna att beställa in här.

Vill man ha en privat middagsupplevelse så har restaurangen även ett chambre séparée där man får en exklusiv uppvisning av kokkonsten.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 aug 2019

Helt klart stans bästa köttrestaurang!! Blir aldrig besviken.

4 feb 2019

Helt klart favoritstället i hela Stockholm!

Köttet är (uppenbarligen) fantastiskt och likaså allt annat på menyn och såklart super vinutbud! Härlig inredning och underbar personal. Finns inget ont att säga om detta ställe överhuvudtaget!

10 feb 2019

Första gången jag var här började jag gråta när jag kände köttet smälta i munnen. Jag skickar hit alla som är på väg på köttets villovägar, hittills har jag aldrig fått tillbaka något annat än ett ”... Visa hela »

22 dec 2014 · Uppdaterad

Håller allt som oftast AG som min absoluta favoritkrog i Stockholm. Ibland seglar någon tillfällig stjärna upp i täten (mitt senaste besök på Griffins var helt amazing till exempel), men AG återkommer alltid som favoriten. Här har jag varit snart 10 g... Visa hela »

Listad i: Favoriter
10 sep 2018

AG håller verkligen upp till hypen. Tog deras köttmix delat på 5 personer där vi fick ett gäng bitar från olika länder. Hade lite svårt att fota maten då mina vänner högg in innan jag ens fått upp telefonen 😄

Sjukt trevlig o... Visa hela »

2 jun 2015 · Uppdaterad

Har aldrig fått någonting lägre än femstjärnevärdigt, varken i glaset eller på tallriken, på AG.

12 dec 2016

Wow! I fredags besökte jag AG och krogen levererade verkligen efter mina förväntningar. I den gamla silversmedslokalen på kungsholmen blev jag omsluten av god stämning, bra musik och kunnig personal. Upplevelsen börjar redan när du går in i porten. ... Visa hela »

31 okt 2018

Har käkat middag här samt hängt i baren.

Föredrar baren, mer avslappnat och grym hamburgare.

Restaurangen i sig är unik, grym inredning, bra service och helt klart värt ett besök.

AG är Stockholms bästa köttrestaurang enlig... Visa hela »

Listad i: Burgers
28 feb 2019

Ge mig ett K! Ge mig ett Ö! Ge mig ett T! Ge mig ett till T! Japp, kött i långa banor. Köttkoma i flera dagar efteråt utlovas. Ibland lite halvdan service.

8 nov 2018

4 stjärnor som avser deras tapas.

Riktigt gott såklart, och det betalar man för. Menyn har det klassiska man gärna vill ha i tapas väg. Eller iaf för mig är detta viktigt:)

Iberico, kroketter, manchego, patata frittas, calamares och sobrasadas. Visa hela »

20 jun 2016

Stockholms bästa köttresraurang, aldrig varit med om att maten eller servicen varit lägre än betyget femstjärnigt. Bilder nedan är från en sittning från deras chefstable.

7 nov 2018

Jag behöver lägga till en recension för min förra var för 4 år sedan.

Vill bara säga att AG fortfarande är magiskt. Jag var där förra veckan och vi har 4 i sällskapet som delade på massor av olika rätter så som Wagyu... Visa hela »

Listad i: Favoriter!
8 feb 2019

Jag har besökt AG vid två tillfällen. Fin lokal och framförallt extremt gott kött. Ett plus för att det finns många alternativ på menyn. Servicen var klanderfri och dryck matchades väl till maten. Kommer absolut att komma tillbaka!

27 apr 2019

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Kött helt bra, inte det bästa jag har provat. Jag vet många bättre kött restauranger (tyvärr inte i Sverige).

Service bra, alla är vänliga.

Rekommenderas till dem som vill prova olika typer av kött och är OK med att inte få... Visa hela »

8 jan 2018

Verkligen magiskt! En måste för alla köttfantaster. Härlig personal och häftig lokal. Ett stort plus är att det finns några få drop in bord. Det är trevligt att vänta i tapas baren och får man inte ett bord i restaurangen så är de... Visa hela »

Listad i: Mina favoriter
5 aug 2019

Finns inte bättre ställe att beställa in kött! Älskar

11 maj 2019

Alltid gott, kött och kött🤩

12 jun 2018

Alltid bra mat och fantastiskt stämning. Både i baren som man bara kan smyga in i och i restaurangen som du bör boka innan ditt besök.

6 maj 2019

Stockholms bästa kött. Lite lång väntetid på maten men när den väl kom in så var den väl värd att vänta på.

9 nov 2018

Jag och min fru besökte AG för att fira min födelsedag 18/8. Såg fram mot besöket då vi hört så mycket positivt om denna restaurang som ska vara specialister på kött. Jag beställde en entrecote från en 4-årig mjölkko frå... Visa hela »

Sida 1 av 3

Så tycker pressen

20 av 25 · Dagens Industri · 2012-06-20

“Servicen är hela tiden trevligt tillmötesgående trots att det är fullsatt i lokalen.”

4 av 5 · Aftonbladet · 2011-04-29

“Läcker entré, läcker lokal, läcker mat. AG är värt en omväg för köttälskaren.”

6 av 6 · Nöjesguiden · 2011-03-31

“Tvåmannafatet serveras, förutom tillbehören, med husets rödvinssky men köttet är så saftigt i sig att det knappast behöver något flytande till. Dock är denna sky så pass oemotståndlig att det vore en dödssynd att inte åtminstone garnera anrättningen med den, och den enda synden vi hänger oss till denna kväll är frosseri. Något som även sällskapet bredvid gör då vi avundsjukt kastar trånande blickar efter deras Jureskogsburgare”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2011-03-24

“Streta inte emot - välj köttspåret! Den uppmaningen kommer från Krogkommissionen som blir salig av små grisstjärtar, entrecote och porterhousestek på AG.”