Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Artilleriet

3,9 • 7 recensioner
Restaurang Artilleriet

Bland Armémuseums ljusa stenvalv hittas Östermalms-oasen Artilleriet som serverar ambitiösa rätter i modern, men anrik miljö. Här kan man även ta ett glas i baren eller hänga på den pittoreska uteserveringen som är öppen på sommaren.

Artilleriet huserar i Borggårdens gamla lokaler på Artillerigatan, en kort promenad från Stureplan och Nybroviken. Restaurangen kantas av vita stenvalv och är modernt inredd med blå soffor, matchande konst, klädda stolar och marmorbar. Här finns det gott om plats för både hungriga och törstiga gäster.

Dagtid serveras lunch i form av bland annat croque monsieur med vedrökt skinka, Emmentaler, tryffel och rotfruktschips. Menyn innehåller allt från klassisk husman till vegetariska alternativ och omelett, och för den som är sugen på ett glas serveras även en generös vin- respektive drinklista. På kvällarna serveras en utökad meny samt lite mindre rätter att dela i "sharing is caring"-stuk, såsom löjromschips och lax tataki. Man satsar även på prisvärd cava att dricka till.

På fredagar är det AW i baren med mat, dryck och musik. Då är det fritt fram att avrunda veckan med tryffelpopcorn, charkuterier och smårätter, eller med en ordentlig varmrätt från kvällsmenyn. Det går även att abonnera lokalen för både AW och fest med mat, personal och dj.

För den som längtar efter lite sol står uteserveringen öppen på sommaren, med en egen loungeavdelning.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 feb 2019

Jag besökte Artilleriet med ett stort sällskap, plus hund. Jag blev positivt överraskad av hur smidigt det var att ta med sig sin fyrbenta vän (vi förvarnade om detta vid bokningen). Servicen var på topp, maten var fantastiskt god och atmosfären var avslappnad och... Visa hela »

5 jul 2018 · Uppdaterad

Första gången jag åt lunch här sedan de gjorde om från Borggården. Det är ju samma ägare och konceptet påminner om innan, men rejält "upphottat". De har verkligen fått till det och även om det inte är några proble... Visa hela »

11 sep 2018

Har enbart testat Artilleriet tidigare som lunchgäst. Fick höra att dom öppnade upp för middag och blev genast nyfiken.

Istället för bordsservering beställer man framme i baren och sedan kommer servicen ut med maten. Lite annorlunda kan tyckas men tyckte... Visa hela »

1 nov 2018

Supertrevligt familjärt ställe med kvarterskrog-känsla. Modern miljö med snygg inredning och härlig uteservering. Plus för de stora runda borden, perfekt för större sällskap.

Menyn är helt i min smak med ett brett utbud av mindre och stora... Visa hela »

Listad i: Favoriter
25 sep 2018

Lite av en gömnd pärla. Artilleriet ligger vid Armémuseet och nyligen renoverats och öppnat för middag.

Jättetrevlig uteservering med utsikt över ”borggården”, bra priser på Cava och det finns trevliga snacks så som löj... Visa hela »

12 apr 2019

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Vi tog en choklad kula, en morotskaka och lite vatten. Även om allt på disken såg läcker det inte smakar gott. Allt vi beställde var torrt och utan smak. Det som irriterade oss var att de tog 20kr för kran vatten. Du behöver aldrig betala för vatten i Sverig... Visa hela »

9 jul 2018

Super gott, fräscha grönsaker, trevlig miljö.