Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Räkan

4,2
19 recensioner
Redigera Restaurang Räkan

Restaurang Räkan

4,2
19 recensioner
Redigera Restaurang Räkan
Restaurang Räkan

Kultförklarade fisk- och skaldjursrestaurangen Räkan slog upp dörrarna i Göteborg på 70-talet, men sedan 2015 ligger krogen i Stockholm. Här kommer maten serverad i radiostyrda båtar som du själv manövrerar tvärsöver en fiskdamm mitt i lokalen. Resten av konceptet går i samma nautiska västkust-stuk.

Längtar du till Götet så har du alltså kommit helt rätt. På Räkan, som huserar nära Norra Bantorget och Cityterminalen mitt i stan, hämtas till och med havsfångsten raka vägen från västkusten och serveras dagsfärsk i båtinfluerad miljö. Restaurangen kännetecknas inte minst av den centrala poolen där ditt skepp kommer lastat med framförallt fisk- och skaldjursrätter i fine dining-segmentet. Här kan såväl barnfamiljer som kompisgäng, afterworkare, par, och så klart den som just har stigit av tåget, få sig en ordentlig saltvattenfläkt.

Fokus ligger på svenska klassiker med undantag för ett par lite mer internationella influenser. Bortsett från de obligatoriska skaldjuren (som serveras tillsammans med hembakt bröd, smör och aioli) hittar du bland annat fisk- och skaldjursgryta på menyn, men också en och annan kötträtt samt ett vegetariskt alternativ och en barnmeny. Här finns även plats för sena kvällsrätter såsom räkmacka, ost och charkuterier. Dagtid kan du äta lunch i samma stuk och avrunda med dessert. Eller varför inte avrunda veckan med ostron och söndagsbubbel? Går även bra på uteserveringen när det är varmt ute.

Användarbilder på Restaurang Räkan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Restaurang Räkan av My J.
  • Bild från Restaurang Räkan av My J.
  • Bild från Restaurang Räkan av My J.
  • Bild från Restaurang Räkan av My J.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
26 jul 2015 · Uppdaterad

Toppklass mat och service. Rekommenderas. Förlåt, räk-ommenderas. :-)
Kul med sjön i mitten av lokalen där fiskar simmar runt och om man beställer räkor så får man fjärrkontroll och får själv köra räkbåten till sin p... Visa hela »

5 jan 2020

Lite blandade tankar efter besöker här. Gick hit för middag för inte så länge sedan efter jag varit på musikal i närheten.

När man kommer in möts man av en snygg inredd bar och trevlig bartender som hälsade en välkommen. Runt om... Visa hela »

13 jan 2020 · Uppdaterad

Gud, är så splittrad efter den här upplevelsen. Vet inte riktigt vad jag känner.

Lokalen får mig av någon anledning att tänka på en Finlandsfärja. Eller är det namnet som för mig dit? Det är inte direkt mysig trots dämpa... Visa hela »

18 jun 2016

Wow! Vilken service! Och vilka fina skaldjur! Kvällen bonus var att få köra den radiostyrda räkbåten.

21 maj 2019

Otroligt bra skaldjurs restaurang. Gillade konceptet med räkbåten man fick köra själv i bassängen dem har i mitten av lokalen. Rekommenderas starkt.

20 jun 2016

Fantastiskt goda skaldjur!!!

20 okt 2018

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Hej. vi hade en hemsk expérience i rakan restaurang med tanke på att det var Spécial tillfälle Marits aniversary.it är verkligen disipointing kväll maten under genomsnittet service mycket dålig. Jag skulle aldrig rekommendera det till någon middag som v... Visa hela »

13 okt 2015

Bästa fisk och skaldjursrestaurangen jag ätit på. Käkade grytan när jag var där sist, fantastiskt god! :)

28 jun 2015

Ett väldigt trevligt ställe, god mat och trevlig personal. Kul inslag med fiskdammen, både för små och stora barn

14 okt 2015

En riktig uppstickare bland krogarna i centrala stockholm. Maten var himla bra och servicen fick en att känna sig varmt välkommande.

24 aug 2016

Var här i somras och åt lunch i en folktom restaurang. Två jobbade i servisen och vi fick knappt någon service. Utöver det serverades klart ammoniakluktande räkor, vilket brukar orsakas av bakterietillväxt på räkorna - blev inte ens erbjuden någ... Visa hela »

17 aug 2016

Tack Räkan! Vilket ställe! Fantastisk mat, toppenservice och mysig miljö. Kommer definitivt tillbaka. Hela sällskapet på 8 pers var mer än nöjda. Extra plus för en trevlig göteborgare som älskade Stockholm!

27 jan 2016

Alltid lika nöjd! Trevlig personal, otroligt god mat och goda drinkar. Besökte er ett x antal gånger i Göteborg och det är otroligt roligt att se er växa.

Ett extra stort tack till den charmige Jonathan som satte guldkant på kvällen! Du gör et... Visa hela »

26 jan 2016

Om man älskar skaldjur så är detta det rätta stället!
Min fru åt rödtungan och hon var mer än nöjd... Bra viner och trevlig personal!

15 jan 2016

Fantastisk service och helt klart godaste räkorna i Stockholm! Rekommenderas varmt :)

18 dec 2015

Mycket trevlig atmosfär och helt underbart koncept med fiskbassängen i mitten. Fisk och skaldjursgrytan, det var verkligen riktigt gott och sopade rent tallriken ordentligt! Smak av barbeque i basen med fisk och skaldjur. Det rekommenderas verkligen. Tror även att andra rätter sm... Visa hela »

6 nov 2015

Mycket trevligt ställe och personal. 5 av 5 stjärnor!

9 okt 2015

Ett givet stopp varje gång huvudstaden besöks. Utmärkta skaldjur och fiskrätter, där grytan är en klar favorit!

Servicen håller toppklass, inomhusbassängen med båtar ett skönt inslag och restaurangen erbjuder en helhet som är svå... Visa hela »

17 sep 2015

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Såg tidigare recensioner och trodde vi skulle ge denna plats en försök. Det var en besvikelse. Noll atmosfär, skaldjur var inte särskilt bra eller färska, och tjänsten var förfärliga även när restaurangen hade bara några tabeller. Om du e... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

31 jan 2019

Cheferna är dumma i huvudet och sexistiska. Gå inte hit. Plus att deras fiskar dör på löpande band pga vattnet är så dåligt