Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Restaurang Räkan

4,5 • 15 recensioner
Restaurang Räkan

Kultförklarade fisk- och skaldjursrestaurangen Räkan slog upp dörrarna i Göteborg på 70-talet, men sedan 2015 ligger krogen i Stockholm. Här kommer maten serverad i radiostyrda båtar som du själv manövrerar tvärsöver en fiskdamm mitt i lokalen. Resten av konceptet går i samma nautiska västkust-stuk.

Längtar du till Götet så har du alltså kommit helt rätt. På Räkan, som huserar nära Norra Bantorget och Cityterminalen mitt i stan, hämtas till och med havsfångsten raka vägen från västkusten och serveras dagsfärsk i båtinfluerad miljö. Restaurangen kännetecknas inte minst av den centrala poolen där ditt skepp kommer lastat med framförallt fisk- och skaldjursrätter i fine dining-segmentet. Här kan såväl barnfamiljer som kompisgäng, afterworkare, par, och så klart den som just har stigit av tåget, få sig en ordentlig saltvattenfläkt.

Fokus ligger på svenska klassiker med undantag för ett par lite mer internationella influenser. Bortsett från de obligatoriska skaldjuren (som serveras tillsammans med hembakt bröd, smör och aioli) hittar du bland annat fisk- och skaldjursgryta på menyn, men också en och annan kötträtt samt ett vegetariskt alternativ och en barnmeny. Här finns även plats för sena kvällsrätter såsom räkmacka, ost och charkuterier. Dagtid kan du äta lunch i samma stuk och avrunda med dessert. Eller varför inte avrunda veckan med ostron och söndagsbubbel? Går även bra på uteserveringen när det är varmt ute.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Toppklass mat och service. Rekommenderas. Förlåt, räk-ommenderas. :-)

Fantastiskt goda skaldjur!!!

Wow! Vilken service! Och vilka fina skaldjur! Kvällen bonus var att få köra den radiostyrda räkbåten.

Bästa fisk och skaldjursrestaurangen jag ätit på. Käkade grytan när jag var där sist, fantastiskt god! :)

Var här i somras och åt lunch i en folktom restaurang. Två jobbade i servisen och vi fick knappt någon service. Utöver det serverades klart ammoniakluktande räkor, vilket brukar orsakas av bakterietillväxt på räkorna - blev inte ens erbjuden någ... Visa hela »

Tack Räkan! Vilket ställe! Fantastisk mat, toppenservice och mysig miljö. Kommer definitivt tillbaka. Hela sällskapet på 8 pers var mer än nöjda. Extra plus för en trevlig göteborgare som älskade Stockholm!

En riktig uppstickare bland krogarna i centrala stockholm. Maten var himla bra och servicen fick en att känna sig varmt välkommande.

Ett väldigt trevligt ställe, god mat och trevlig personal. Kul inslag med fiskdammen, både för små och stora barn

Alltid lika nöjd! Trevlig personal, otroligt god mat och goda drinkar. Besökte er ett x antal gånger i Göteborg och det är otroligt roligt att se er växa.

Ett extra stort tack till den charmige Jonathan som satte guldkant på kvällen! Du gör et... Visa hela »

Om man älskar skaldjur så är detta det rätta stället!

Min fru åt rödtungan och hon var mer än nöjd... Bra viner och trevlig personal!

Fantastisk service och helt klart godaste räkorna i Stockholm! Rekommenderas varmt :)

Mycket trevlig atmosfär och helt underbart koncept med fiskbassängen i mitten. Fisk och skaldjursgrytan, det var verkligen riktigt gott och sopade rent tallriken ordentligt! Smak av barbeque i basen med fisk och skaldjur. Det rekommenderas verkligen. Tror även att andra rätter sm... Visa hela »

Mycket trevligt ställe och personal. 5 av 5 stjärnor!

Ett givet stopp varje gång huvudstaden besöks. Utmärkta skaldjur och fiskrätter, där grytan är en klar favorit!

Servicen håller toppklass, inomhusbassängen med båtar ett skönt inslag och restaurangen erbjuder en helhet som är svå... Visa hela »

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Såg tidigare recensioner och trodde vi skulle ge denna plats en försök. Det var en besvikelse. Noll atmosfär, skaldjur var inte särskilt bra eller färska, och tjänsten var förfärliga även när restaurangen hade bara några tabeller. Om du e... Visa hela »