Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Scandwich

4,8 • 12 recensioner
Scandwich

Scandwich grundades i Malmö och kom till Midsommarkransen våren 2018. Bakom det populära stället står tre bröder med en alldeles särskild förkärlek för matiga mackor och moderna pålägg. Här görs allt från grunden med hantverkstänk.

Scandwich Stockholmsfilial hittas mitt i Midsommarkransen strax utanför tullarna. Här, i en ljus lokal med hemsnickrade möbler, signaturblå detaljer och enkla glödlampor som hänger från taket, har man gjort mackan till en måltid för sig. Hit hittar mängder av lokalbor och stammisar för att äta fullproppade smörgåsar med otaliga ingredienser och nytänkande smakkombinationer till lunch eller middag. Mackan Beta Best, skapad av Viktor Lind som är delägare och kock på Scandwich, kom exempelvis tvåa i Mack-SM 2018. Scandwich har även blivit nominerade till Gulddraken och omnämnts i White Guide.

Tanken med mackorna är att de ska vara både mättande och ”gudomligt goda”, och då och då byts de ut och anpassas efter säsong. Menyn består alltid av en vegetarisk macka, en veganmacka och en köttmacka samt handtryckta pommes och matiga snacks. Stor vikt läggs även vid dryckesutbudet, som bland annat innehåller utvalda vinsorter och två öl på tapp som hela tiden byts ut. Med andra ord kan man alltid räkna med att få testa nya ölsorter till maten.

Varannan tisdag arrangeras även quiz med populärkulturellt fokus på Scandwich. Bortsett från detta erbjuds också catering och "mötesmackor". 

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 aug 2019

Enkel lokal vid midsommarkransen, men värt att besöka då deras mackor är helt magiska. Pålägg vs. bröd är vad jag gillar. Mycket mat och lite bröd. Full pott!

16 aug 2019

Äntligen! Varför tog jag mig inte hit för längesen? Det levde upp till alla mina förväntningar. Skulle tillomed säga att det var större och trevligare än vad jag trott.

Jag älskar smörgåsar och även om jag skulle nörda... Visa hela »

19 okt 2018

Wow! En käftsmäll. Var inte alls beredd på det. Det är sällan jag kör en "macka" till lunch, och även om det kan vara riktigt gott så är det sällan jag tänker något särskilt högt i matmässiga mått om mackor... Visa hela »

17 sep 2018 · Uppdaterad

Jupp, ett mack-ställe får full pott. För vad konceptet är så levererar den 100%. Fin, ljus och chill lokal. Avslappnad personal som är opretto, vänliga och glada. Kort meny med 4 sorters mackor. En vegansk, en vegetarisk, en kött och så en lyx. Man kan... Visa hela »

4 jun 2018

Jag sticker ut hakan och ger det ultimata mack-stället full pott, läskigt men sant.

Jag är en mackälskare av rang. En gång åkte jag från Hammarby Sjöstad till Östra Station eftersom jag hört ett rykte om en läcker Elvis-macka dä... Visa hela »

10 jul 2019

Älskar det här stället! Mackorna är top notch! Varit här flera gånger och aldrig blivit besviken. Så många spännande smaker och kombinationer som matchar perfekt. Bra priser och trevlig personal.

Listad i: Söder om Söder
20 sep 2018

Scandwich har med sin charm redan fått en inbiten foodie som mig själv som strävar efter att undvika att gå till samma restauranger att bli (hör och häpna) stammis. Men det är svårt att inte bli fast. Och anledningarna är många.

Smö... Visa hela »

2 mar 2019

Vet inte riktigt vad jag förväntade mig. Har hört gott och läst recensioner som bör ha suddat ut alla tvivel som ”hur god kan en macka bli” men blev ändå överraskad över hur god en ”macka” faktiskt kan bli. För det är ju... Visa hela »

26 mar 2019

När något så ovanligt som att någon från Älmhult öppnar restaurang i Midsommarkransen så måste jag bara testa.

Det blev en vegetarisk macka. Jag brukar inte välja vegetariskt när jag äter ute men detta var väldigt gott o... Visa hela »

8 mar 2019 · Uppdaterad

Hade väldigt höga förväntningar på detta ställe och måste tyvärr säga att jag inte är fullt lika imponerad som jag hoppats. Gillar verkligen konceptet med ett chill mackställe men tyckte det var lite för trång och lite för rö... Visa hela »

2 mar 2019

MAGI! Är aldrig i midsommarkrasen men råkade ha vägarna förbi, men det har jag gärna snart igen! Hade inga förväntningar förutom ”goda mackor”.. och jäklar vad mycket mer än så scandwich var 😍 vi delade en vegetarisk och en tonfis... Visa hela »

8 okt 2019

Mackan i sig får egentligen en fyra, men konceptet och framförallt DEN FRITERADE KYCKLINGEN är makalösa båda två så det blir ändå full pott. Så jävla mysigt ställe, massa sällskapsspel man kan låna, mysig uteservering och g... Visa hela »