Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Strandvägen 1

3,5 • 8 recensioner
Strandvägen 1

Strandvägen 1 ligger, som namnet avslöjar, på en av stans finaste adresser. Här hittar du en lika klassisk som omtalad restaurang med lyxig atmosfär, årstidsanpassad meny och populär uteservering under sommaren. Men också dj:s, livemusik och söndagshäng.

Mycket tissel och tassel försiggick inför premiären av Pelle Lydmars Strandvägen 1, som slog upp dörrarna våren 2013. Sedan dess har krogen varit ett hett inslag på Stockholms restaurangscen med pampig interiör, klassiska rätter och en uteservering som ståtar med ett av stans mest eftertraktade lägen. Strandvägen 1 utmärks inte minst av stimmig stämning och en stilig lokal med en generös bar. Resultatet fungerar såväl för frukost, lunch och middag som för en "breakfast all day", en drink eller en kaffe i solen.

Den som kommer till Strandvägen 1 för att äta kan välja från en meny som anpassas efter årstid och aktuellt utbud av råvaror. Du hittar bland annat Eggs Benedict som serveras hela dagen, lyxiga förrätter i stil med Kalixlöjrom och klassiska varmrätter. Dagens lunch bjuder även den på klassiker, såsom köttbullar. Till brunch serveras en mängd alternativ med amerikanska, franska och svenska liksom internationella inslag. Här hittar du allt från ostron och råbiff till sashimisallad, steak sandwich och fattiga riddare.

Till Strandvägen 1 kommer du även för ostron- och champagnekvällar, söndagshäng med livespelningar och dj:s samt andra tillfällen att hålla utkik efter på agendan.

Se även Milles

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jag måste erkänna att jag länge var skeptisk till stället utan att faktiskt ha besökt det - främst baserat på vänner åsikter. Visade sig att jag varit ute och cyklat... Åt en fantatiskt entrecote, goda förrätter (delade lite med sä... Visa hela »

Jag åt helglunch här för ganska längesen nu, men jag kommer ihåg att vi tyckte det trevligt och gott, men inget spektakulärt. Åt däremot en otroligt trevlig frukost här om dagen som jag har bättre minne av. Kostar gör det så klart (typ... Visa hela »

Fantastisk frukost! À la carte menyn är också god, som tryffelpastan/risotton eller poké bowl. Tillhör inte min favorit då det ofta kan vara trångt och servicen inte håller...

Trevlig miljö och vällagad mat.

Schysst ställe med fin inredning, trevlig personal. Har varit här på några AWs i solen på uteserveringen, det är kanske inte det billigaste stället, men så ligger restaurangen på bästa adressen i stan och har i princip sol hela dagen. Frukosten... Visa hela »

Trevligt ställe med riktigt snygg inredning. Fransk-svenska rätter lite à la Nybrogatan, dock något dyrare. Det klassiska öfvre klientelet är så klart på plats men personalen är supertrevliga.

Små portioner av hyfsad kvalitet men inte mer. När man klagar på mängden mat måste man betala extra för pommes. Dålig service o hög ljudvolym. Folk röker så att röken blåser in. Med facit i hand hade det blivit mer prisvärt m en... Visa hela »

Riktigt bra burgare och trevlig personal! Bra solhäng de ljusare dagarna av året.