Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Taku-Taku Hötorget

0,0 • 0 recensioner
Taku-Taku Hötorget

På Taku-Taku, Sveriges första veganska snabbmatskedja, äter du både nyttig och miljövänlig streetfood med smaker från hela världen. Här hittas bland annat tacos, ”yum buns”, ssäm och temple bowls på menyn - allt helt veganskt.

Taku-Taku startades 2017 av TV-kocken och kokboksförfattaren Sebastian Schauermann, som bland annat har synts i Nyhetsmorgon på TV4 i flera år. En av kedjans restauranger ligger inne i Hötorgshallen och här kan man slå sig ner bland färgglad inredning och äta en ”slow-cooked” veganlunch, brunch eller en tidig middag. Trots att maten är helt vegansk behöver man inte vara en inbiten hälsofantast för att hitta hit - tanken med det Los Angeles-inspirerade konceptet är nämligen att vara inkluderande och även locka köttätare.

Menyn består framförallt av smårätterna tacos, ångade yum buns, fyllda salladsblad och bowls med valfria fyllningar såsom linser, tikka eller paneng med sötpotatis. Men också sallad, nudlar, sötsaker och nyttiga juicer står till buds, och det går även att handla med sig hemgjorda såser, inläggningar och kryddblandningar.

Att äta veganskt har som bekant blivit en het trend på senare år och 2018 kammade Taku-Taku hem utmärkelsen ”Årets fast casual” på Fast Food Awards. Samma år nominerades även kedjan till Gulddraken inom budgetkategorin.

Se även Taku-Taku Paradiset Sickla

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Bli den första att recensera Taku-Taku Hötorget!