Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

The Spitfire

3,4 • 7 recensioner
The Spitfire

Tvåhundra meter från Stureplan, men ändå så långt ifrån. Under dagtid är Spitfire en liten kvarterspub för ölhäng och enklare middag men strax innan midnatt svidar haket om till ett stämningsfullt festinferno.

Det är knappast stans snyggaste lokal och vill du vänta en kvart på stans bästa cocktail får du också vända dig någon annanstans - här är stämningen helt i fokus. Vill du ha dj-bås och cleana övergångar får du gå över till Oxid, klubben vägg-i-vägg. På Spitfire sköts musiken från en iPad i baren och osmidiga övergångar, hits, klassiker och en och annan theme song är en del av det absolut geniala konceptet.

Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör Spitfire så unikt. Det går inte ens att visa på bild, vilket är anledningen till att vi bara har lagt upp några få bilder. Man måste se det med egna ögon; stans bästa pubdrag. Glöm inträde. Glöm avskilda dansgolv. I den lilla puben gungar hela stället med uppsträckta händer under småtimmarna. Det är familjärt och folkligt; bland publiken finns alla typer av människor i olika åldrar. Det är så familjärt att en av årets grymmare kvällar är julafton. Vi menar allvar; när släkten har gått hem har kvällen bara börjat på Spitfire.

Tips: Eftersom lokalen är liten kan det bli lite väl hårt tryck vissa kvällar och det kan vara bra att vara ute i god tid (läs: innan midnatt åtminstone).

Inträde: Gratis
Åldersgräns: 22 år

Se även: Oxid

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Den här typen av Rhodos-bar är inte riktigt min favorit.

Spitfire är en bar/nattklubb som är inredd som en pub, det är alltid för mycket folk och de spelar after ski-musik. Lokalen är ganska liten men, som jag nämnde, tar de in mycket folk så bå... Visa hela »

Spit är väldigt speciellt för att vara Stureplansklubb. Normalt går jag på Stures, Amba, White eller Berns. Spit liknar inget av dessa ställen över huvud taget. Det är extremt litet, inrett som en (risig) pub. Ändå slutar jag alltid här nå... Visa hela »

Spitfire är en liten engelsk pub som blir klubb. Stämningen här är avslappnad och opretansjös, alltid grym musik, god stämning och folks som dansar överallt. Sjukt bra drag. Bartenderna är alltid trevliga och det är alltid mycket folk. Ett extra stort plu... Visa hela »

Helt okej som bar men lokalen lämpar sig inte riktigt som nattklubb. Personalen är alltid trevlig.

Kommer inte in om man har shorts en varm sommarkväll samtidigt som tjejer kommer in med kort kort kjol..

Spitfire är stället du går till när du befinner dig på Stureplan men är trött på alla dryga vakter och dyra priser. Här kommer du in gratis, vilket gör att du visserligen inte kan ställa samma krav på varken lokal eller drinkar, men vad... Visa hela »

Underbart. Roligaste stället i Stockholm.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

Jag älskar spitfire. Vad säger du Fredrik??