Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Usine

3,5 • 13 recensioner
Usine

Usine är storkrogen som har förvandlat Fatburen, kontorshuset bakom Medborgarplatsen, till en tidsenlig mötesplats med bistro, bar och café. Med kända krögare bakom rodret erbjuds här allt från lunch till middag, konferens och utställningar. I konceptet ingår Bistro 38 och bakfickan Poche 36.

Bistro 38
I den luftiga bistron serveras lunch och middag enligt ledordet multinationellt. Här går inredningen i samma linje som den fransksvenska menyn. Bland annat erbjuds dagens lunch men också signaturrätter såsom kalv minute och BLT, vilka återkommer på middagsmenyn. Utöver 150 sittplatser rymmer lokalen en stor betongbar där afterworkare och middagsgäster minglar under moderna industrilampor. Dryckesmenyn inkluderar såväl vin och champagne som drinkar och öl.

Poche 36
Bakfickan Poche 36 serverar dagens lunch direkt från det öppna köket, samt tapas efter klockan 17 onsdagar till lördagar. Här erbjuds även lördagsbrunch i à la carte-format med populära rätter som ostron, miniburgare och pommes med tryffelmajonnäs, liksom klassiska desserter från kontinenten. Bakfickan kan även abonneras av privatpersoner och företag. Missa inte heller att ta del av restaurangens vernissager med konst från Usines galleri.

Konferens
I anslutning till restaurangerna finns 13 moderna konferenslokaler till förfogande med plats för 4-150 personer. Här kan mötet kombineras med allt från frukost till en sen middag. Intill huvudentrén ligger även Usines café för den som vill ta ett frukostmöte, köpa en kaffe eller beställa en fruktkorg till kontoret.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
11 jan 2019

Jag har besökt Usine flera gånger och det har överlag varit bra upplevelser varje gång. Jag älskar inredningen, atmosfären och att menyn ständigt uppdateras. Usine funkar lika bra för familjemiddagen, som för kompisgänget eller dejten. Personalen ä... Visa hela »

9 nov 2018

Maten är under all kritik. Annars är själva lokalen cool. Industriell stil, avslappnat och livar upp området. Vill jag tillbaka, nej det vill jag inte,

6 feb 2019

Vi var ett gäng som åt på Usine tillsammans. De allra flesta tyckte att maten var okej, varken mer eller mindre. Personalen missade allergierna för en person som därför fick vänta medans den gjordes om. Jag tog råbiff som huvudrätt, men kunde snabbt ko... Visa hela »

27 jan 2019

Försöker hitta något som var positivt, men varken fördrinken, förrätten, huvudrätten eller den bristande servicen var bra! Genomgående dåligt ställe, tyvärr.

Föresten, efterrätten Jordgubb/lime sorbeten var helt ok god. 5... Visa hela »

6 jun 2016

Supergod mat i trevlig lokal! Goda drinkar och härlig stämning. Snygg inredning! Enda minus var att volymen på pratet framåt kvällen blev så hög att det knappt gick att höra sin middagspartner. Dock absolut värt att besöka!

10 jul 2018

Härligt koncept där jag provade på maten i restaurangen! Jag åt en vegetarisk rätt som helt klart var topp 5 vegetariska rätterna jag ätit. Kan absolut rekommenderas!

14 apr 2018

Maten var ganska smaklös. När man försökte få kontakt med servitörerna så gick dom bara förbi, de tog bort salt och peppar innan vi ens hade ätit klart och de tänkte ta betalt för vatten som vi inte ens hade beställt.

21 mar 2016

Provat lite av brunchen, riktigt bra!

11 sep 2018

Både moules frites o kalvschnitzeln var riktigt bra, serviceinriktad servitör som gav vinförslag att prova till rätterna. Skön bakgrundsmusik och överhuvudtaget en bra stämning i lokalen! 👍

13 aug 2015

Mycket trevligt ställe med ett stort urval på menyn.

Bra prisnivå på alla varmrätter, funkar vardag som helg.

23 dec 2015

Snyggt ställe, men tyvärr usel service. Vi fick vänta på servitören en kvart trots ganska lite folk. När jag påpekade det, blev hen sur. Pommes frites till moule tråkiga och torra.

Men det viktigaste är alltid servicen.

14 dec 2015

Bra ställe för alla dagar i veckan, bor i området och gillar deras vardag kvällar

14 okt 2015

Bra tapas med trevlig service på ett riktigt snyggt ställe

Så tycker pressen

3 av 5 · Aftonbladet · 2015-08-14

“Bistroklassikern Moules frites, även den med sauce au vin blanc, är smakrik och mättande. Samma gäller hamburgaren med rökt fläsk och gruyère, saftig och luftig av högrev.”

18 av 25 · Dagens Industri · 2015-07-22

“Vi möts av pigg, uppmärksam service, en meny med övervägande franska influenser och en väl tilltagen vinlista. Usine får särskilda pluspoäng för att riktigt många viner serveras på glas.”