Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Vinköket

3,0 • 2 recensioner
Vinköket

Lite som när hemmafesten hamnar i köket – så vill man att det ska kännas på Vinköket, vägg i vägg med syskonet Le Rouge i Gamla Stan. Bakom konceptet står Bockholmengruppen som driver de populära kvarterskrogarna Nytorget 6, Nybrogatan 38 och Österlånggatan 17 (precis runt hörnet).

Bockholmengruppen har gjort sig kända för sina hängvänliga krogar, och Vinköket är inget undantag. Här kombineras ett gediget vinintresse med mat influerad av Medelhavet och svenska hemtrakter. Lokalen, som präglas av Gamla Stans karaktäristiska källarvalv, kantas av tegel, läder och sofistikerad mysbelysning. En stil som förstärks av modern konst och spräcklig marmor i svartvitt. Lokalen ger plats för både spontant barhäng och längre kvällssessioner med både mat och vin – alltid som en flirt med köksfestens känsla. ”På hemmafesten är det alltid roligast i köket”, resonerar Vinköket.

Menyn består av små- och mellanrätter i stil med buffelmozzarella, miniburgare och frikadeller, men det finns även plats för söta rätter och snacks. Bland vinerna kan man hitta allt från tunga klassiker till naturviner från nytänkande vingårdar i olika länder. Fokus ligger på viner som är goda, oavsett om man är ute efter ett glas på vägen eller om man vill dela på några flaskor med hela sällskapet. Här handlar det med andra ord inte om att bara tilltala riktiga finsmakare.

Bockholmengruppen:
Djurgårdsbrunns Värdshus
Bockholmen Hav & Restaurang
Nybrogatan 38
Nytorget 6
Meatballs - For the People
Le Rouge
Österlånggatan 17
Dalarö Skans
Vinköket

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
2 dec 2016

Spontant besök på Vinköket igår. Först och främst, otroligt trevligt ställe. Tyvärr var det inte så mycket folk, men jag tror inte att så många har upptäckt det än, det är ju helt nytt. Sen är stället så trevl... Visa hela »

18 jan 2018

Det var svårt att hitta till Vinköket. Kl 17.00 hade vi bokat bord och vi stod vid Brunnsgatan 2 vid skylten VINKÖKET för att bli inslåppta. Ingen öppnade och vi gick in på en restaurang på Österlånggatan för att fråga var VK lå... Visa hela »