Wärdshuset Ulla Winbladh

Top 100
4,2
15 betyg
Svensk restaurang
Husmanskostrestaurang
Hemsida
Ulla Winbladh
4,2
15 betyg
Hemsida

Ute på Djurgården tronar Ulla Winbladh, ett klassiskt värdshus med anor från 1800-talet. Menyn speglar våra gamla mattraditioner och bjuder på traditionell husmanskost enligt säsong, exempelvis midsommarsill, kräftor, köttbullar och toast skagen - perfekt för den som vill ta del av svenska favoriter.

Det ståtliga vita huset byggdes redan 1897 och ligger en kort promenad från Djurgårdsbron, strax nedanför Skansen-linbanan. Under de första åren användes det som bageri och senare konditori, men det var först i mitten på 1900-talet som värdshuset blev en restaurang och fick sitt nuvarande namn. Idag drivs Ulla Winbladh i samma regi som bland annat Konstnärsbaren, och arvet förs vidare med inspiration från nationalskalden Bellmans musa.

Atmosfären är folklig och publiken är bred - hit hittar såväl inbitna stockholmare (ofta den som vill fira något speciellt) som internationella besökare. Restaurangen är öppen och serverar husmanskost året om, och på sommaren öppnar man upp en stor och grönskande uteservering. Inomhus finns olika avdelningar, från den lite mer rustika till den ljusa matsalen och den lite murrigare baren. Det går även att hyra festvåning, ha möte eller arrangera bröllopsfirande i lokalerna.

Föreslå ändringar

Recensioner av Ulla Winbladh

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
25 mar 2019

Ett av mina favoritställen på Djurgården! Var där igår, söndag, efter Viljevalchs för en sen brunch. Bara suttit ute tidigare - det är mysigast! Tog köttbullarna (bästa i stan enligt mig) som serveras på klassiskt vis. Sällskapet tog en... Visa hela »

Listad i: Brunch-favoriter
8 okt 2022

Klassisk komposition
Ulla skulle kunna likställas med ett musikverk. Traditionellt och utan allt för stora utsvävningar, med ett genuint avtryck.
Men det sistnämnda kan också vara det jag ibland saknar, att våga tänja lite på styckena.
Avsakna... Visa hela »

28 feb 2018

Jag var här under Skreifestivalen 2017 och åt en härlig trerättersmeny med vin till! Allt var supergott och personalen supertrevlig, som hade hjälpt oss att arrangera en överraskningsmiddag kvällen till ära, så fint!

18 sep 2019

En av stans mest klassiska restauranger, ute på Djurgården. Vita dukar och viss gammaldags-klass-känsla, men ändå trevligt och bra kvalité på grejerna.

5 aug 2019

Bra service. God mat!

29 mar 2019

En mening; Bästa plankan jag ätit i mitt liv.

Fred på Mars, Allan

20 apr 2020

Perfekt att avsluta sin långpromenad här på uteserveringen i solen! Jag åt klassiska köttbullar med tillbehör och smakade som man förväntar sig, gott! Att ta med barnvagn var heller inget problem vilket jag ser som ett plus. Mitt sällskap åt kalv... Visa hela »

31 mar 2020

Klassisk svensk matlagning med hög lägsta standard

8 okt 2019

Ett mysigt ställe med service och mat ”old school” maten är genuin och ganska stora portioner där till och med männen i familjen blev mätta,Gott!

10 jun 2018

God mat, plus för bra vegetariska alternativ också. Tillmötesgående service. Trevlig uteservering under sommaren. En favorit på Djurgården vill jag säga.

9 sep 2019

Väldigt bra husman! Trevlig atmosfär och personal.

11 sep 2019

Otroligt härlig miljö. Sitta utomhus är en upplevelse. Fantastiskt god mat, fina viner och gemytlig personal med härlig humor och nära till skratt. Har ätit här flertalet gånger och aldrig blivit besviken.

2 okt 2018 · Uppdaterad

Trevlig gammal klassiker med fina omgivningar. Bra service och god mat, fiskrätterna är alltid vällagade och smakrika. Gillar att det finns veganska alternativ som "sill" och biffar, skulle möjligen kunna finnas någon mer vegetarisk rätt i form av sallad elle... Visa hela »

20 sep 2022
25 aug 2021