AW! Uppsalas bästa afterwork

Dags att runda av arbetsveckan eller fira lillördag redan på onsdagen? Kanske ta ett glas vin i baren och en äta lättare matbit, se kvällens match eller sopa bowlingbanan med kollegorna? Oavsett vad du känner för att göra så tipsar vi om flera av Uppsalas bästa afterworkställen i den här guiden. Släpp tanken på arbete ett tag och hitta på något kul med jobbarkompisarna, utan arbetsstress och deadlines. Vi önskar dig en skön afterwork!

Plock

Dragarbrunnsgatan 24, Centrum

Loungechill och plockrätter

Den trendiga inredningen med sobra färger och loungekänsla lockar många efter en lång arbetsdag. Får du inte plats i någon av soffgrupperna eller vid bordet går det också bra att hänga vid baren, där du kan testa ställets drinkar eller beställa smårätter efter säsongens meny.

Noia

Drottningatan 9, Centrum

Barmästare med koll på gastronomin

Barmästare Raul Nunez, som driver baren på Noia från onsdag till fredag, fixar inte bara drinkar utan utvecklar också ett mathantverk med inspiration från naturen och torghandeln. Besöker du baren en fredag dunkar sköna toner av soul/house och loungemusik från DJ-bordet.

HAVA - Skafferi & Salonger

Svartbäcksgatan 19, Luthagen/Centrum

Afterworkandan lever vidare

På gamla Pub 19, som var ett populärt aw-ställe redan när det begav sig, sitter känslan ännu kvar i väggarna. Hava, som har tagit över lokalen, har lyckats få till afterworkfeelingen ytterligare med sin populära vin- och drinkbar, schysst mat och lättsam personal. Havas skaldjursbar höjer nivån lite extra på kvällen.

Vinbaren

Drottningatan 1, Centrum

Varva ner till ett glas finvin

Inställd på ett riktigt bra vin efter jobbet, med bästa cityläge i avslappnande miljö? På vinbaren alldeles intill Stora Torget serveras bara de bästa sorterna. Låt sommeliern överraska er med en av alla kreativa nyheter som ständigt dyker så rykande färska att de inte ens hunnit upp på vinlistan. Enkla men lyxiga rätter finns att beställa för den som vill stanna en stund extra.

Frenchi

Stora Torget 10, Centrum

Afterwork med lyxkänsla

En trappa upp i Rådhuset på Stora Torget ligger Frenchis restaurang och runda bar, omgiven av en atmosfär med känsla för lyx och intimitet. Det är snyggt och sobert - perfekta stället att ta med dina affärsbekanta på en skön afterwork.

Terrassen Kök & Bar

Drottninggatan 1A, Centrum

Åutsikt och bra AW-priser

Med utsikt över Fyrisån och total närhet till centrum är Terrassen ett populärt ställe att avsluta arbetsdagen på. Köket erbjuder afterwork-meny veckans alla vardagar kl 15-18 och har dessutom förmånliga dryckespriser. Ibland gästas även Terrassen av pianospel och afterworken förvandlas till ett avslappande häng vid pianobaren.

Picnic Bar & Restaurant

Stationsgatan 4, Fålhagen/Centrum

Pendlarläge

Radisson Blu är det perfekta läget för en skön avslutning på dagen för övernattande kollegor och pendlare. Bara några steg från Resecentrum. Blu Bar i anslutning till Picnic på hotellets entréplan erbjuder skön stämning med champagne, rom, cocktails och ett stort utbud av olika ölsorter. Sommartid suddas gränserna ut mellan inne och ute och utomlandskänslan får arbetsmusklerna att slappna av ytterligare.

Stationen

Olof Palmes plats 6, Centrum

Tre destinationer AW

Välj själv var din after work ska utspela sig. Rom, Paris eller London? I Rom, som är ställets cafédel med utsikt över rälsen, kan du lugnt luta dig tillbaka och se tågen stanna och åka. En avkoppling i sig. Paris passar dig som även vill passa på att äta en lyxigare middag innan dagen slutar. Har du bara vägarna förbi så bjuder London på barhäng och lättare mat i sorlet av glatt stimmande människor.