AW! Uppsalas bästa afterwork

Dags att runda av arbetsveckan eller fira lillördag redan på onsdagen? Kanske ta ett glas vin i baren och en äta lättare matbit, se kvällens match eller sopa bowlingbanan med kollegorna? Oavsett vad du känner för att göra så tipsar vi om flera av Uppsalas bästa afterworkställen i den här guiden. Släpp tanken på arbete ett tag och hitta på något kul med jobbarkompisarna, utan arbetsstress och deadlines. Vi önskar dig en skön afterwork!

Se även:
- Barer: Uppsalas bästa barer
- Whiskey: Här hittar du Uppsalas bästa whiskybarer 
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Smårätter: Guiden till Uppsalas bästa tapas och smårätter

Plock: Loungechill och plockrätter
Den trendiga inredningen med sobra färger och loungekänsla lockar många efter en lång arbetsdag. Får du inte plats i någon av soffgrupperna eller vid bordet går det också bra att hänga vid baren, där du kan testa ställets drinkar eller beställa smårätter efter säsongens meny.
Mer information: Plock, Dragarbrunnsgatan 24, City

Noia: Barmästare med koll på gastronomin
Barmästare Raul Nunez, som driver baren på Noia från onsdag till fredag, fixar inte bara drinkar utan utvecklar också ett mathantverk med inspiration från naturen och torghandeln. Besöker du baren en fredag dunkar sköna toner av soul/house och loungemusik från DJ-bordet.
Mer information: Noia, Drottninggatan 8, City

Phil's Burger: Matchstämning och lyxburgare
Vill du se kvällens match på TV, äta lyxiga hamburgare av högrev och bringa, dubbelfriterade pommes, hemmagjord coleslaw och en kall öl tillsammas med jobbarpolarna? Då ska du besöka Phil's Burger som ligger beläget med stora fönster ut mot gatan i hörnet på Kvarnen intill Vaksala Torg.
Mer information: Phil's Burger Uppsala, Vaksalagatan 30 A, Vaksala Torg

 
Phil's Burger

HAVA: Afterworkandan lever vidare
På gamla Pub 19, som var ett populärt aw-ställe redan när det begav sig, sitter känslan ännu kvar i väggarna. Hava, som har tagit över lokalen, har lyckats få till afterworkfeelingen ytterligare med sin populära vin- och drinkbar, schysst mat och lättsam personal. Havas skaldjursbar höjer nivån lite extra på kvällen.
Mer inormation: HAVA - Skafferi & Salonger, Svartbäcksgatan 19, City

Nubben: Som på landet fast i stan
Familjärt häng i nordiskt lantlig anda för den som vill ha sig något starkare i strupen. Självklart bjuds det även på snällare drycker i baren för den som känner sig lite extra trött efter arbetsdagen. Passa på att jämna ut promillen med ställets populära smörrebröd och håll utkik efter stand-up och quizkvällar.
Mer inormation: Nubben, Drottninggatan 8 B, City

Bowlaget: Chans på strike
För en lite mer fartfylld afterwork, och kanske ett tillfälle att äntligen få sätta chefen på plats, inbjuder bowlingbanorna på Bowlaget till en rolig aktivitet för er som inte är alltför trötta efter arbetsveckan. Fysisk aktivitet blir man hungrig av. Boka ställets AW-paket Bowl&Burger och släck törsten i baren som är strategiskt placerad intill banorna.
Mer information: Bowlaget, Skolgatan 6, Främre Luthagen

Vinbaren: Varva ner till ett glas finvin
Inställd på ett riktigt bra vin efter jobbet, med bästa cityläge i avslappnande miljö? På vinbaren alldeles intill Stora Torget serveras bara de bästa sorterna. Låt sommeliern överraska er med en av alla kreativa nyheter som ständigt dyker så rykande färska att de inte ens hunnit upp på vinlistan. Enkla men lyxiga rätter finns att beställa för den som vill stanna en stund extra.
Mer information: Vinbaren, Drottninggatan 1, City

Frenchi: Afterwork med lyxkänsla
En trappa upp i Rådhuset på Stora Torget ligger Frenchis restaurang och runda bar, omgiven av en atmosfär med känsla för lyx och intimitet. Det är snyggt och sobert - perfekta stället att ta med dina affärsbekanta på en skön afterwork. 
Mer information: Frenchi, Stora Torget 10, City

Terrassen: Åutsikt och bra AW-priser
Med utsikt över Fyrisån och total närhet till centrum är Terrassen ett populärt ställe att avsluta arbetsdagen på. Köket erbjuder afterwork-meny veckans alla vardagar kl 15-18 och har dessutom förmånliga dryckespriser. Ibland gästas även Terrassen av pianospel och afterworken förvandlas till ett avslappande häng vid pianobaren.
Mer information: Terrassen Kök & Bar, Drottninggatan 1 A, City

Picnic: Pendlarläge 
Radisson Blu är det perfekta läget för en skön avslutning på dagen för övernattande kollegor och pendlare. Bara några steg från Resecentrum. Blu Bar i anslutning till Picnic på hotellets entréplan erbjuder skön stämning med champagne, rom, cocktails och ett stort utbud av olika ölsorter. Sommartid suddas gränserna ut mellan inne och ute och utomlandskänslan får arbetsmusklerna att slappna av ytterligare.
Mer information: Picnic Bar & Restaurant, Stationsgatan 4, främre Fålhagen

La Parrilla: Pintxos i markandsmyllret
Den myllrande markandskänslan med New York-vibbar ger afterworken en alldeles speciellt känsla och bidrar till att steget från jobb till avslappning infinner sig snabbt. I baren serveras snabba och lättätna pintxos tillsammans med ett brett utbud av drickbart, och på fredagar gungar det lite extra när La Parrilla gästas av dj:s.
Mer information: La Parrilla, Vaksalagatan 10, City

Stationen: Tre destinationer AW
Välj själv var din after work ska utspela sig. Rom, Paris eller London? I Rom, som är ställets cafédel med utsikt över rälsen, kan du lugnt luta dig tillbaka och se tågen stanna och åka. En avkoppling i sig. Paris passar dig som även vill passa på att äta en lyxigare middag innan dagen slutar. Har du bara vägarna förbi så bjuder London på barhäng och lättare mat i sorlet av glatt stimmande människor.
Mer information: Stationen, Olof Palmes plats 6, City

Andra guider du kanske är intresserad av
- Bästa restaurangerna: Uppsalas bästa restauranger
- Pizza: Guiden till Uppsalas bästa pizza
- Hamburgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare

Om guiden till bra afterwork i Uppsala
Guiden över bra afterwork-ställen i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra AW-ställe i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den bar du nu väljer.

Visa på karta