Bästa butikerna för inredning i Uppsala

Uppsala har en lång tradition som designstad, keramik och konsthantverk från Upsala-Ekeby är eftertraktat över hela landet och stadsarkitekten Gunnar Leche låter bokstavligen sin skugga vila över stora delar av stan. Givetvis har Uppsala även idag ett utmärkt utbud av bra design, här finns det ett gäng olika design- och inredningsbutiker som erbjuder allt för hemmet. Botanisera bland vintagefynd och antikviteter eller sätt modernprägel över hemmet med trendiga inslag. Låt dig inspireras av vår guide till Uppsalas bästa inredningsaffärer.

Se även:
- Vintage: Vintageguiden
- Uppdatera din look: Uppsalas butiker med det extra för din look
- Dammode:
Den dressade guiden till sofistikerat dammode

- Märkeskläder: Uppsalas bästa märkesbutiker

Vålamagasinet: 1800 kvm internationell och skandinavisk design
Med möbler i två våningsplan är det svårt att hitta en motsvarighet till Vålamagasinet i centrala Uppsala. Här samsas möbler från några av världens främsta formgivare och prislappen blir ofta därefter, Poul Kjaerholm, Bruno Mathsson, Hans J. Wegner och Arne Jacobsen är bara ett fåtal av de designers som finns representerade. I butikens bottenplan hittar man även mindre inredningsdetaljer för kök och badrum.
Mer information: Vålamagasinet, Stångjärnsgatan 10, Bolandscity

Rostik: Råsnygg lyx
I de modernare delarna av Övre Slotts har Uppsalas mest stilsäkra och retroivrande inredningsbutik tagit plats på ett gathörn vid Sysslomansgatan.
Mer information: Rostik, Sysslomansgatan 8, Uppsala

Stickspåret: Inredning i unik miljö
Uppsalas charmigaste prylaffär ligger också i Uppsalas charmigaste butiksfastighet, i det gamla godsmagasinet vid järnvägen hittar man nu ett myller av småprylar, bra-att-ha-grejor och gå-bort-presenter. Allt från pallar och sopkvastar till böcker och kylskåpsmagneter ryms i lokalen intill Broströms kafé där den inredningsmatte kan ta en fika mellan shoppingturerna.
Mer information: Stickspåret, Roslagsgatan 1, Uppsala

Ekeby Bruk Kök & Bad: Specialist på sin sak
Det gamla industriområdet vid Ekeby Bruk har börjat ta revansch och profilerar sig nu som lite av ett designkvarter mellan de gamla tegelbyggnaderna som en gång rymde en av Uppsalas största industrier. En av kvarterets mest långlivade aktörer är Ekeby Bruk Kök & Bad som erbjuder ett av Uppsalas främsta sortiment av kakel och inredning till både kök och badrum.
Mer information: Ekeby Bruk Kök & Bad, Ekebyvägen 10, Uppsala

Trolltyg: Förtrollande färger
Trolltyg har axlat rollen som en av Uppsalas främsta butiker när det kommer till design och inredning sedan flera decennier tillbaka. Här fokuserar man på handplockade föremål, några enstaka möbler och en hel mängd spännande inredningsdetaljer, från de mest exklusiva espressomaskinerna till vackra kuddar och köksredskap av högsta kvalitet.
Mer information: Trolltyg, Östra Ågatan 25, Uppsala

GodNatt Sängkompaniet: Allt för sovrummet
Inget slår väl sängshopping, och att spendera hela helger med att glida runt i sängbutiker och provligga madrasser av olika densitet, med dun, fjädrar eller ergonomiskt skum blir sällan bättre än om man gör det på GodNatt Sängkompaniet. Här finns ett extremt välsorterat utbud och oavsett vilken typ av sängmänniska du är lär du hitta något som passar just dig.
Mer information: GodNatt Sängkompaniet, Bolandsgatan 15A, Uppsala

Myrra: Inspirerade butik och webshop
För den som ständigt är på jakt efter den där lilla detaljen som höjer mysfaktorn i lägenheten med ytterligare ett steg är Myrra en perfekt butik. Här finns det mesta man behöver för den där extra finessen, möbler och basinredning får man leta någon annanstans efter, men sådant som detaljer som ljus, vaser och små prydnadsföremål dignar på hyllorna.
Mer information: Myrra, St Persgatan 7, Uppsala

Andra guider du kanske är intresserad av
- Vintage: Vintageguiden
- Uppdatera din look: Uppsalas butiker med det extra för din look
- Dressat herrmode: Här hittar du Uppsalas bästa dressade herrmode
- Dam mode:
Den dressade guiden till sofistikerat dammode
- Märkeskläder: Uppsalas bästa märkesbutiker

Om guiden till Uppsalas bästa inredningsbutiker
Guiden över inredningsaffärer i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra inredningsbutik i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår inredningsguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.

Visa på karta