Caféerna för oss espressomissbrukare

Jakten på den perfekta espresson är något som sysselsätter kaffeälskare världen över. En espresso handlar inte bara om exakta mått, idealisk temperatur och optimal grad av malning, när kaffet tar steget från att vara mycket bra till att bli perfekt handlar det i slutändan också om känsla. Det är därför en hängiven barista som går in för sin uppgift alla gånger presterar en bättre espresso än vad en Nespressomaskin någonsin kan uppbåda. Här är vår guide till Uppsalas bästa espresso.

Se även:
- Caféer: Guiden till Uppsalas bästa caféer

Arrenius & Company (artikelbilden): Espressobar med anrika anor
På Arrenius & Company tillreds dagligen en klassisk espresso med anor från 60-talet. Med bönor som rostats av Johan & Nyström är man garanterad ett kaffe med stor personlighet som droppat ned i koppen under stor omsorg. Här finns ett stort utbud av godsaker som tilltugg samt högkvalitativt glutenfritt sortiment, men är du bara ute efter en utmärkt espresso så är det här stället för dig.
Mer information: Arrenius & Company, S:t Eriks torg 8, Centrum

Barista: Ekologiskt och rättvisemärkt
Det rättvisemärkta kaffet utgör Baristas ryggrad, här kan du njuta av en god espresso med gott samvete. Med hjälp av en vackert rödlackad La Marzocco FB80 gör Baristas baristor riktigt bra espresso och latte och den som inte får nog av det rättvisemärkta kaffet kan köpa hem bönor ur ett noga utvalt sortiment.
Mer information: Barista, Marknadsgatan 1, Uppsala

Hugos kaffe: Äkta kaffe-kärlek
Hugos har alltid ett snävt men noga utvalt sortiment av kaffebönor som både säljs som lösvikt och används i kaffet som serveras. Caféets ägare älskar sitt kaffe innerligt och samtalar gärna om malningsgrad, bönor och ursprung medan han tillreder en ljuv espresso eller oförbätterligt oljig ristretto. Dessutom erbjuder man nymalda bönor även till det svenska bryggkaffet vilket gör besöket till en aromatisk upplevelse vilken bryggmetod du än väljer.
Mer information: Hugos kaffe, Svartbäcksgatan 21, Centrum

Broströms kafé: Gemytlig charm
Stockholmspendlarna förstår vikten av en bra espressobar för att stå ut med tågresorna och Broströms kafé har insett att det finns en stark efterfrågan i stationsområdet. En lugn fikapaus på godsmagasinets gamla lastkaj eller snabb espresso på stående fot vid bardisken, här får du riktigt bra kaffe i alla lägen. Frukosterbjudandena med möjlighet att ta med kaffet är mycket uppskattade.
Mer information: Broströms kafé, Roslagsgatan 1, Centrum

Andra guider du kanske är intresserad av
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Brunch: Guiden till Uppsalas bästa brunch
- Lunch: Här hittar du bästa lunchen i Uppsala
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala

Om guiden till Uppsalas bästa caféer
Guiden över bästa espressobarer i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra café med espressobar i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår caféguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på det café du nu väljer.

Visa på karta