Familjevänliga restauranger i Uppsala

Som småbarnsförälder vet man att det kan bli en mindre katastrof att gå på restaurang med hela familjen. Kraven är högre och maten ska passa både de yngsta och de äldsta. Finns skötbord? Får man ha barnvagn i lokalen? Erbjuds en barnmeny? Det är många saker som ska fungera för att middagen ska bli trevlig. Ofta drar man sig för att äta ute med barnen, men det finns ställen som är både bra och barnvänliga. Här har vi listat familjevänliga restauranger i Uppsala som gör det enkelt att äta ute.

Kadbano: Persiska smaker
Lättillgängligt i Svavagallerian ligger Kadbano med traditioner från det persiska köket. Förutom de många för området typiska grillrätterna och andra varmrätter finns en bra och enkel barnmeny till de minsta. Blir tålamodet för litet så kan du här även välja att köpa med maten hem.
Barnmeny: Ja
Barnvagnsvänligt: Ja
Barnstol: Ja
Skötbord: Ja, i gallerian
Mer information: Kadbano, Svavagallerian, City

Texas Longhorn: Vällagat och rejält
Perfekt grillat kött, fajitas, chiligrytor och burgare. Här finns flera bra rätter för hela familjen förutom den barnmeny som serveras. Hushållspapperrullarna som står uppställda på borden passar lika bra efter revbensspjällen som till spill och kladdiga barnhänder. Har man inte bokat bord är det bra att komma redan vid middagsöppning.
Barnmeny: Ja
Barnvagnsvänligt: Ja
Barnstol: Ja
Skötbord: Ja
Mer information: Texas Longhorn, Dragarbrunnsgatan 19, Centrum

Phil’s Burger: Lyxiga burgare och milkshakes
Vällagade, lite lyxigare burgare som även går att få i barnstorlek. Här finns flera extras att välja till som gör middagen roligare. Till efterrätt serveras kladdkaka eller ställets populära milkshake med smaker som till exempel Oreo cookie, jordgubb och kokos. Eftersom Phil's sänder sport på storbildsskärmar så finns det mycket att titta på under middagen.
Barnmeny: Ja
Barnvagnsvänligt: Ja
Barnstol: Ja
Skötbord: Ja, i gallerian
Mer information: Phil's Burger, Vaksalagatan 30 A (Kvarnenhuset), City

 
Phil's Burger

Stationen: Med sällskap av tågen
Med ett läge precis intill centralstationen passar Stationens Brasseri bra för familjen som vill äta lite lyxigare. Hög klass på både vanlig meny och barnmeny som båda hämtar inspiration från Paris. Lokalen som också är i parisisk stil ligger precis intill de förbipasserande tågen, vilket uppskattas av yngre gäster i väntan på maten.
Barnmeny: Ja
Barnvagnsvänligt: Delvis
Barnstol: Ja
Skötbord: Ja
Mer information: Stationen, Olof Palmes Plats 6, Centrum

Ayakos: Japansk mat för hela familjen
Många fler barn än man tror gillar faktiskt sushi och på Ayakos finns också andra rätter som passar hela familjen. Med råvaror av högsta kvalitet skapas japansk matkonst. Bokar man de låga borden blir det en spännande upplevelse för hela familjen.
Barnmeny: Nej, dock flera bra rätter som passar hela familjen eller kan anpassas.
Barnvagnsvänligt: Ja
Barnstol: Ja
Skötbord: Ja
Mer information: Ayakos Sushi Luthagen, Ayakos Sushi Geijersgatan 14, Luthagen
Mer informatin: Ayakos Fålhagen, Fålhagsleden 1B, Fålhagen
Mer information: Ayakos Sushi Tuna Backar, Torbjörnstorg 1, Tuna Backar

China Garden: Smart och snabbt
Ibland är det riktigt bråttom med maten och då passar buffén på China Garden perfekt. Här kan man välja både sushi och flera traditionella kinabufférätter. Dessutom serveras en efterättsbuffé med glass och frukt. Extra plus för pappermuggar med lock och sugrör till de minsta.
Barnmeny: Ja
Barnvagnsvänligt: Ja
Barnstol: Ja
Skötbord: Ja
Mer information: China Garden, Kungsgatan 55, City

Lucullus: Uppsalas första pizzera anno 1967
Lucullus, som är en av Uppsalas äldsta kvartersrestauranger, är också familjevänlig med en stor bredd på menyn som passar många. Allt från kött- och fiskrätter till pizza, pasta och en barnmeny utöver det. Under sommarhalvåret finns en stor uteservering.
Barnmeny: Ja
Barnvagnsvänligt: Ja
Barnstol: Ja
Skötbord: Okänt
Mer information: Lucullus, Roslagsgatan 2, Centrum, Fålhagen

Andra guider du kanske är intresserad av 
- Prisvärda restauranger Guiden till prisvärda restauranger
- Snabbmat Guiden till Uppsalas bästa snabbmat
- Hamburgare Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Hälsorestauranger Guiden till Uppsalas hälsorestauranger

Om guiden till familjevänliga restauranger i Uppsala
Guidens syfte är att lyfta fram restauranger som är välkomnande för familjer med tillhörande barn. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon familjär restaurang i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i guiden. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den restaurang du nu väljer att gå till.

Visa på karta