Guiden till prisvärda restauranger i Uppsala

Dyr mat är ofta god, men god mat behöver inte vara dyr. Medan freegan-trenden och dumpster diving sveper genom Sverige är det många som söker mindre radikala alternativ, och visst finns de att tillgå för den som är sugen. Uppsala vimlar av relativt billiga restauranger som ger mycket för pengarna. Oavsett om du är sugen på sushi, indiskt eller italienskt finns det en krog för dig som vill hålla en budget utan att kompromissa med upplevelsen. Här guidar vi till Uppsalas mest prisvärda restauranger.

Tugg Burgers

Dragarbrunnsgatan 50, Centrum

För burgarälskaren

Hos Tugg, som ligger i Svavagallerian, hittar man genuina hamburgare lagade på kött från utvalda gårdar – både klassiska varianter och mer nytänkande. Den höga kvaliteten till trots är menyn prisvärd, särskilt vardagsluncherna som gör att det inte alls känns jobbigt att man glömde matlådan.

Basilico

Svartbäcksgatan 24, Centrum/Luthagen

Gedigen italienare

Basilico är själva definitionen av prestigelös, men prestigelöst behöver inte betyda slarvigt. Maten lagas med tydlig omsorg och känns lyxig, oavsett om man beställer pizza eller entrecote. Köket erbjuder både billigare och mer påkostade alternativ, men vad man än väljer är det generöst och väl värt pengarna.

O'Connor's

Stora Torget 1, Centrum

Lyxig pub-upplevelse

Den här puben kan vid första anblick ge intryck av att endast servera bakad potatis och friterad fisk, men menyn överraskar på bästa sätt. Maten känns både dekadent och värmande, klassisk engelsk pubmat som tagits till nästa nivå. Ett av listans dyrare alternativ, men väl värt vartenda öre.