Guiden till Uppsalas bästa barnbutiker

Även om de är våra minsta konsumenter så är de väl ändå våra viktigaste. Vi vill kunna hitta både fina, funktionella och säkra kläder och leksaker till våra barn. De ska vara hållbara i slitstyrka för att kunna räcka hela säsongen och kanske även ärvas, men också gärna vara hållbara för miljön. Oavsett om du är ute efter en fin present till kalas eller dop, nya skor, kläder, leksaker, böcker eller inredning så hittar du det garanterat hos de olika ställena i guiden till Uppsalas bästa barnbutiker!

Se även
- Äta ute: Familjevänliga restauranger i Uppsala

Ester & Harry: "Det bästa för de minsta"
Med mottot "Det bästa för de minsta" hittar du noga utvalda, miljömärkta och ekologiska varor hos den lekfulla lilla butiken i Fålhagen. Vackra filtar, bebisplagg i de mjukaste materialen, praktiska bärselen med fina mönster och miljövänliga tvättmedel. Allt det och mer där till finns hos Ester & Harry.
Mer information: Ester & Harry, Hjalmar Brantingsgatan 4 A, Fålhagen

Läslusen: Kunskap & kreativitet
Kanske är det här du hittar den nya godnattsagan? På Drottninggatan ligger barnens alldeles egen bokhandel med böcker för lässugna barn i alla åldrar. Den mysiga och färgglada butiken är täckt från golv till tak med inte bara böcker utan även fina presenter och gosedjur. Butikens kompetenta personal hjälper dig att hitta rätt i bokdjungeln.
Mer information:Läslusen, Drottninggatan 6, City

Globalen: Rättvisa kläder
Globalen är kända för att sälja produkter som är Fair Trade, och de har flera fina artiklar för de minsta. Färgglada träleksaker i giftfria färger, tygleksaker, skallror och flera märken av kläder som bland annat är handgjorda. Här bidrar du inte bara till att ditt barn har det bra utan även att barnet till den familj som tillverkat produkten har det bra.
Mer information: Globalen, Sysslomansgatan 2, City

Tantens Gröna Skafferi & Garderob: Medvetna kläder och leksaker
I vackra Hågabyn med betande djur och bondgårdar ligger Tantens Gröna, som har vunnit Uppsala Miljöpris för sin miljömedvetna butik. Här kan du köpa gosiga barnkläder i ekologiska bomullstrikåer och ull, samt mjuka leksaker och hudvård. Du hittar även bra mat för barn med födoämnesallergi och ekologiskt lördagsgodis.
Mer information: Tantens Gröna Skafferi & Garderob, Hågavägen 188, Hågabyn

Mini & Bo: Färgglatt, eko och retro
Butiken som delar ingång med Cupido Sallad på Svartbäcksgatan säljer barnkläder i härliga färger, mjuka material och som de flesta också är ekologiska. "Emmaloppa" som är framtaget av butiksägaren själv är ett klädmärke med plagg och mössor sydda i nya färgglada material men också återvunna tyger i retromönster. Butiken säljer även filtar och leksaker.
Mer information: Mini & Bo, Svartbäcksgatan 16, City

Barnskoexperten: Experthjälp
Det är inte för intet som Barnskoexperten anses vara Uppsalas bästa skobutik. Här säljs inte bara skor, utan även ett komplett sortiment av produkter som behövs i barnens vardag. Allt från skor till vantar, overaller, regnställ, underställ och byxor. Har du inte tid att handla under butikens öppettider kan du boka dess personliga rådgivning där ni i lugn och ro mäter ut rätt storlekar till ditt barn.
Mer information: Barnskoexperten, Gamla Torget 5, City

Krabat: Presenter och inredning
Det perfekta stället att hitta en present utöver det vanliga till födelse, dop och kalas. I den mysiga och trånga lokalen inspireras du av färgglada leksaker, dockor, mjuka nallar, instrument och inredning från golv till tak. Ett litet mecka för de små. Kanske det är bäst att du besöker butiken utan barn.
Mer information: Krabat, Kungsängsgatan 13, City

Lilltott & Smulan: Second hand och nytt
För att ta dig till Lilltott & Smulan får du bege dig norr om Uppsala till Storvreta centrum, där du hittar både begagnande och nya kläder, skor, leksaker och massor av annat. Behövs en paus och energipåfyllning i shoppingen så kan ni passa på att fika i butikens lilla minicafé där det serveras ekologiskt kaffe till de vuxna och bullar, smoothies och frukt till de små. 
Mer information: Lilltott & Smulan, Hasselvägen 1, Storvreta Centrum

Linneashopen: Allt för små sjölejon 
Som en godisbutik för badsugna barn. Här finns allt som behövs för att bli en riktig liten fisk i vattnet. Allt från färgglada badkläder i alla möjliga modeller till smarta simhjälpmedel och massor av leksaker som lockar till roliga vattenlekar. När du ändå är på besök i butiken kanske du ska passa på att boka in ditt barn på någon av Linneas alla simskolor.
Mer information: Linneashopen, Märstagatan 4, främre Boländerna

Andra guider du kanske är intresserad av
- Frisörer: Guiden till Uppsalas bästa frisörer
- Pizza: Guiden till Uppsalas bästa pizza
- Hamburgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare

Om guiden till Uppsalas bästa barnbutiker
Guiden till Uppsalas bästa barnbutiker uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra barnbutik i uppsala som vi har missat. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se

Relaterade artiklar:

Visa på karta