Guiden till Uppsalas bästa food trucks

Food trucks har på senare år tagit den kulinariska världen med storm. Servering på hjul kan tyckas underligt, men utan att tänka på det har vi alla någon gång köpt mat från en rullande restaurang - från korvkiosker till falafelvagnar. Som alla nya koncept uppmuntrar det till så väl variation som uppfinningsrikedom, och Uppsala är inget undantag. De senaste åren har nya spännande food trucks dykt upp på gatorna i rasande takt. Från kladdig nattamat till lyxiga gourmetburgare; vi guidar dig till Uppsalas bästa food trucks.

Ramos Falafel

S:t Eriks torg, Centrum

Falafelkrigets underdog

Rivaliteten mellan Ramos Falafel (före detta Mr. Falafel) och Dr. Falafel är ett välkänt fenomen i Uppsala. De två vagnarna huserar bredvid varandra nedanför Domkyrkan, och anhängare till Mr. Falafel hävdar att deras falafel är mer välkryddad och saftigare än konkurrentens.

Dr.Falafel

Sankt Eriks Torg, Centrum/Luthagen

“Uppsalas bästa falafel”

Den falafelvagn som i folkmun är känd för att ha ”Uppsalas bästa falafel” leder självklart falafelkriget med ett litet men kännbart övertag, oavsett vad konkurrenten vill hävda. Med ledordet ”Mer falafel, mindre rasism” kan de stoltsera med en falafel som mer än lever upp till sitt goda rykte.

American Steakhouse Burgers

Bolandsgatan 20, Centrum

Lyxiga burgare med variation

Som en relativ nykomling bland Uppsalas food trucks är American Steakhouse Burgers inte ett lika välkänt namn som några av sina kollegor, men siktar på att bli en institution bland Uppsalas matkunniga. Saftiga burgare på högrev, bringa och talg tillsammans med pommes på både söt- och vanlig potatis gör att man gärna går en liten extra omväg för lunchen.

Dylan's Grill

Libro Ringväg 3, Centrum

Klassiskt amerikanskt

Med alternativ som ”Pacific”, ”Valley”, och ”Cowboy” signalerar Dylan's sin profil redan genom namnen. Menyn uppmuntrar till en klassisk lunch på burgare, pommes, och en milkshake, och sedan öppningen 2015 har affärerna för vagnen gått så bra att Dylan's har kunnat expandera till en restaurang i centrum.

Beast Food Truck

Saftigt på språng

Beast Food Truck är mer mobil än till och med de flesta food trucks brukar vara, och återfinns inte på något stadigt ställe. Istället kan man hyra in Beast till event och festivaler. Menyn är en blandning av redig snabbmat, med tacos, burgare, och grillade mackor. Ingenting för den som försöker hålla koll på midjemåttet, men väl så mättande.

Langosstugan

S:t Eriks torg 8, Centrum/Luthagen

Veganvänliga langos

Den ungerska maträtten langos är snabbmatens nya up-and-comer, beståendes av friterad, jäst deg och serverad på en mängd olika sätt. Den klassiskt vegetariska rätten går även att få som vegansk på Langosstugan då man kan be om vegansk havrefraiche, en inkluderande touch som gjort många veganska gourmander glada.