Guiden till Uppsalas bästa food trucks

Food trucks har på senare år tagit den kulinariska världen med storm. Servering på hjul kan tyckas underligt, men utan att tänka på det har vi alla någon gång köpt mat från en rullande restaurang - från korvkiosker till falafelvagnar. Som alla nya koncept uppmuntrar det till så väl variation som uppfinningsrikedom, och Uppsala är inget undantag. De senaste åren har nya spännande food trucks dykt upp på gatorna i rasande takt. Från kladdig nattamat till lyxiga gourmetburgare; vi guidar dig till Uppsalas bästa food trucks.

Kolla även
- Hamburgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Take away: Guiden till Uppsalas bästa take away-ställen
- Snabbmat: Guiden till Uppsalas bästa snabbmat

Ramos Falafel: Falafelkrigets underdog                                       
Rivaliteten mellan Ramos Falafel (före detta Mr. Falafel) och Dr. Falafel är ett välkänt fenomen i Uppsala. De två vagnarna huserar bredvid varandra nedanför Domkyrkan, och anhängare till Mr. Falafel hävdar att deras falafel är mer välkryddad och saftigare än konkurrentens.
Mer information: Ramos Falafel, S:t Eriks torg, Övre Fjärdingen

Dr.Falafel: “Uppsalas bästa falafel”
Den falafelvagn som i folkmun är känd för att ha ”Uppsalas bästa falafel” leder självklart falafelkriget med ett litet men kännbart övertag, oavsett vad konkurrenten vill hävda. Med ledordet ”Mer falafel, mindre rasism” kan de stoltsera med en falafel som mer än lever upp till sitt goda rykte.
Mer information: Dr.Falafel, S:t Eriks torg, Övre Fjärdingen

American Steakhouse Burgers: Lyxiga burgare med variation
Som en relativ nykomling bland Uppsalas food trucks är American Steakhouse Burgers inte ett lika välkänt namn som några av sina kollegor, men siktar på att bli en institution bland Uppsalas matkunniga. Saftiga burgare på högrev, bringa och talg tillsammans med pommes på både söt- och vanlig potatis gör att man gärna går en liten extra omväg för lunchen.
Mer information: American Steakhouse Burgers, Vaksala Fridhem 40, Vaksala

Dylan's Grill Librobäck: Klassiskt amerikanskt
Med alternativ som ”Pacific”, ”Valley”, och ”Cowboy” signalerar Dylan's sin profil redan genom namnen. Menyn uppmuntrar till en klassisk lunch på burgare, pommes, och en milkshake, och sedan öppningen 2015 har affärerna för vagnen gått så bra att Dylan's har kunnat expandera till en restaurang i centrum.
Mer information: Dylan's Grill Librobäck, Libro Ringväg 15, Librobäck

Beast Food Truck: Saftigt på språng
Beast Food Truck är mer mobil än till och med de flesta food trucks brukar vara, och återfinns inte på något stadigt ställe. Istället kan man hyra in Beast till event och festivaler. Menyn är en blandning av redig snabbmat, med tacos, burgare, och grillade mackor. Ingenting för den som försöker hålla koll på midjemåttet, men väl så mättande.
Mer information: Beast Food Truck

Garro Foodtruck: En frisk fläkt
Där de flesta food trucks håller sig till säkra kort eller snabbmat med en liten twist så tar Garro en risk som lönar sig med råge. Man utger sig för att vara Sveriges enda "Armenian sausage"-truck, och det är svårt att säga emot. För den som inte känner sig manad att prova på Aleppos matkultur finns även cheeseburgare och grippade ostmackor på menyn.
Mer information: Garro Foodtruck, Vaksala torg, Vaksala

Langosstugan: Veganvänliga langos
Den ungerska maträtten langos är snabbmatens nya up-and-comer, beståendes av friterad, jäst deg och serverad på en mängd olika sätt. Den klassiskt vegetariska rätten går även att få som vegansk på Langosstugan då man kan be om vegansk havrefraiche, en inkluderande touch som gjort många veganska gourmander glada.
Mer information: Langosstugan, S:t Eriks torg 8, Övre Fjärdingen

Andra guider du kanske är intresserad av
- Helglunch: Guiden till helglunch i Uppsala
- Thai-mat: Guiden till Uppsalas bästa thailändska restauranger
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala

Om guiden till food trucks i Uppsala
Guiden till food trucks i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon bra food truck i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i guiden. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på det ställe du väljer att gå till.

Foto: Hornstullsmarknad

Visa på karta