Guiden till Uppsalas bästa frisörer

En bra frisör ska kunna ge ditt hår den behandling du önskar, men också kunna se till ditt hårs potential och kunna komma med bra tips och förslag på hur du kan förändra din stil. Det handlar inte bara om hantverksskicklighet och fingerfärdighet, utan minst lika mycket om stilmedvetenhet och en sinne för trend och mode. Dessutom är det ett stort plus om man även trivs på det personliga planet med sin frisör. Men att hitta en frisör som man litar på och känner sig bekväm med är inte det enklaste. Många spenderar år med att leta efter en salong som speglar ens visioner och hittar ändå inte rätt. För att hjälpa dig i sökandet efter den frisör som passar just dig bäst har vi satt ihop en guide med några av våra favoritsalonger i Uppsala.

 

Andra artiklar som kanske intresserar dig

PK:s herrfrisering

Salong med anrik historia

Den frisörsalong i Uppsala som har lyckats förvalta sitt arv bäst av alla måste vara PK:s herrfrisering, i de här lokalerna har frisörer huserat sedan 30-talet och sedan 1968 och ända till idag är det Kennet Eriksson som driver salongen, nu med hjälp av sonen Palle. Vill du få en frisörupplevelse utöver det vanliga, och dessutom se lite av Uppsalas kulturarv är ett besök hos PK:s herrfrisering oundvikligt.

  • Prisexempel: Klippning fr ca 290 - 370 kr
  • Adress:

Björn Ehlin Hair Team

Salong i trendig tappning

Ljus och fräsch salong på Sysslomansgatan som levererar alla upptänkliga typer av behandlingar med elegans. Från färgning till plockning av ögonbryn, Björn Ehlin Hair Team fixar allt som ditt hår behöver.

Salong Drottninggatan 2

Stans kanske bredaste skönhetssortiment

Det vore förminskande att beskriva Salong Drottninggatan 2 som en frisörsalong, här finns utöver kompetenta hårfrisörer även möjlighet till en mängd skönhetsbehandlingar, från massage till laserbehandling. Frisörerna färgar, förlänger och klipper, ständigt med hjälp av marknadens främsta hårprodukter.

Bosses Friserare

Elev- eller proffsklippning för alla

Sedan Bosse själv slutade klippa sina kunder bytte salongen namn från Bosse Barberare till Bosses Friserare, men kvaliteten på hårbehandlingarna är fortfarande lika hög. Läget vid Fyristorg gör det idealiskt att smita in här för att knipa en drop-in-tid.

  • Prisexempel: Klippning fr ca 550 kr

Carl Frisör

Personlig och trendriktig


Man hittar antagligen inte en mysigare salong i hela Uppsala, i det gamla 1700-talshuset på Svartbäcksgatan har frisörerna på Carl Frisör klippt kunder i ett drygt decennium. Med högklassiga hårprodukter och omåttligt trevlig personal lär ingen gå härifrån missnöjd.

  • Prisexempel: Klippning fr ca 600 kr
  • Adress:

Creative Zone

Frisörsalong med attityd

Det här är ingen salong för den fege. Creative Zone lyckas alltid med att ösa attityd över ditt hår utan att det för den sakens skull mister din personliga stil. Lyhörda frisörer med äkta servicekänsla ser alltid till att erbjuda det lilla extra med schamponeringar och huvudmassage som ett givet komplement till alla behandlingar.

  • Prisexempel: Okänt
  • Adress:

Blond

Inte bara för blondiner

Namnet till trots är alla hårfärger välkomna hit, ett glatt gäng frisörer tar alltid emot med entusiasm och engagemang. Oavsett vilka planer du har för ditt hår går frisörerna på Blond alltid helhjärtat in för uppgiften.

  • Adress:
    • Blond, Trädgårdsgatan 3, Centrum

Palms herrfrisör

Klassisk herrfrisering

Palms har utstrålat värdighet och karaktär så långt tillbaka som någon kan minnas, här kan du klippa dig samtidigt som du sneglar ut genom fönstren som vetter mot Fyrisån i en miljö som fortfarande utstrålar den där omisskännliga 30-talskänslan.