Guiden till Uppsalas bästa hotell

Hotellvistelsen är en stor del av semestern. Oavsett resmål är hotellet platsen där man ska pusta ut och slappna av, något som kan vara svårt när rumsbetjäningen dröjer och lakanen inte är bytta. Ett dåligt hotell kan förstöra en hel resa, men ett bra hotell kan ge även den mest sönderstressade lite sinnesro. Så hur ska man hitta guldkornen med lyxiga spa-faciliteter och ultracentrala lägen? Här guidar dig (som är sugen på lite vardagslyx) till Uppsalas bästa hotell.

Se även:
- Brunch: Guiden till Uppsalas bästa brunch

Hotell Fyrislund: Personligt för affärsresenärer
Precis intill Uppsala Business Park ligger Hotell Fyrislund, smidigt beläget vid E4:ans södra avfart. Hotellet har dock mer än bara läget som talar för sig – personalen är välkomnande, stämningen är hemtrevlig, och rummen känns alltid nystädade. Perfekt för den som är i Uppsala över helgen för jobbet.
Pris: Dubbelrum från ca 715 kr

Mer information: Hotell Fyrislund, Fyrislundsgatan 81, Fyrislund

Krusenbergs herrgård: Lyxigt vid Mälaren
De natursköna områdena kring Uppsala går ofta tragiskt osedda, men Krusenberg ser till att ändra på den saken. Herrgården ligger vid Mälaren och erbjuder utflykter till närliggande naturreservat. Husets eget spa och restaurang förklarar varför det nyligen utnämnts till ett av Europas mest romantiska hotell.
Pris: Dubbelrum från ca 1 790 kr
Mer information: Krusenbergs herrgård, Krusenberg 436, Krusenberg

Eklundshof: Lugnt och jordnära
Eklundshof erbjuder en slags gammalmodig charm som kan vara svår att hitta i större städer. Kanske beror det på att hotellet är familjeägt, och har varit det i närmare 30 år. Oavsett vilket är det mysigt och lättillgängligt, relativt centralt, och med en modern twist på rummen.
Pris: Dubbelrum från ca 1 025 kr
Mer information: Eklundshof, Eklundshovsvägen 7, Polacksbacken

Hotell von Kraemer: Nybyggt i klassisk miljö
Hotell von Kraemer stoltserar med att vara Uppsalas högst belägna hotell, men utsikten motsvarar inte riktigt de stora orden. Det spelar dock ingen roll; den lummiga, akademiska miljön är allt en besökare kan förvänta sig av Uppsala, och hotellet känns fräscht och modernt. Närheten till klassiska sevärdheter som Botaniska Trädgården är ett klart plus.
Pris: Dubbelrum från ca 885 kr
Mer information: Hotell von Kraemer, von Kraemers allé 26, Kåbo

Grand Hotell Hörnan: Centralt med anor
För besökaren som är ute efter vacker utsikt finns Hörnan. Hotellet som uppfördes 1907 ligger mitt i centrala Uppsala, och den gäst som ber om ett rum med en vy får utsikt över Domkyrkan, slottet, och Fyrisån. Om man vill ha något lite extra finns paket med exempelvis teaterbesök eller spavistelse.
Pris: Dubbelrum från ca 1 095 kr

Mer information: Grand Hotell Hörnan, Bangårdsgatan 1, Centrum

First Hotel Linné: Budgetvänligt och oväntat personligt
Kedjehotell kan lätt kännas som boendeversionen av McDonalds, men Linné undviker smidigt den fällan. Linnéträdgården precis bredvid skänker hotellet en ombonad aura, och innergården är fantastiskt fin om somrarna. Värt att nämna är även att det går att prova på Fish Spa på hotellets spaavdelning – en upplevelse i sig.
Pris: Dubbelrum från ca 632 kr
Mer information: First Hotel Linné, Skolgatan 45, Centrum

Hotell Charlotte: Uppsalaupplevelse med råge
Hotell Charlotte passar den besökare som vill dyka rakt ner i stadens särskilda stämning. Hotellet har som sin målsättning att låta besökare uppleva Uppsalas själ på hotellet, ett hedervärt syfte som få andra kan skryta med. För den som vill ha något lite mer unikt är Hotell Charlotte en snabbkurs i Uppsalakultur.
Pris: Dubbelrum från ca 895 kr
Mer information: Hotell Charlotte, S:t Johannesgatan 31C, Vaksala

Gästhem Samariten: Den spirituella varianten
Gästhemmet Samariten är ingenting för den som söker en traditionell hotellvistelse. Hotellet drivs av Samariterhemmet, och huset inhyser även hemmets kyrka. Stämningen är fridfull och vilsam, rummen unika och inredda i stilar från olika epoker, och ett enkelt kök står att finna på varje våning. Den öppensinnade kan finna det fridfullt, vackert och välkomnande.
Pris: Dubbelrum från ca 745 kr
Mer information: Gästhem Samariten, Samaritergränd 2, Centrum

Hotell & Vandrarhem Kungsängstorg: Husdjursvänlig prästgård
Till skillnad från gästhemmet pågår inte längre någon aktiv spirituell verksamhet i prästgården där Hotell Kungsängstorg ligger inhyst, men de charmiga gammelsvenska detaljerna finns kvar. Hotellet är nyrenoverat och påminner gärna om att man tar emot husdjur, så länge gästen säger till i förväg.
Pris: Dubbelrum från ca 750 kr
Mer information: Hotell & Vandrarhem Kungsängstorg, Kungsängstorg 6, Centrum

Andra guider du kanske är intresserad av
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Espressocafé:
Caféerna för oss espressomissbrukare
- Brunch:
Guiden till Uppsalas bästa brunch

Om guiden till Uppsalas bästa hotell
Guiden till de bästa hotellen i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra hotell i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår hotellguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på det hotell du nu väljer.

Visa på karta