Guiden till Uppsalas bästa hotell

Hotellvistelsen är en stor del av semestern. Oavsett resmål är hotellet platsen där man ska pusta ut och slappna av, något som kan vara svårt när rumsbetjäningen dröjer och lakanen inte är bytta. Ett dåligt hotell kan förstöra en hel resa, men ett bra hotell kan ge även den mest sönderstressade lite sinnesro. Så hur ska man hitta guldkornen med lyxiga spa-faciliteter och ultracentrala lägen? Här guidar dig (som är sugen på lite vardagslyx) till Uppsalas bästa hotell.

ander guider du kan vara intresserad av:

Hotell Fyrislund

Personligt för affärsresenärer

Precis intill Uppsala Business Park ligger Hotell Fyrislund, smidigt beläget vid E4:ans södra avfart. Hotellet har dock mer än bara läget som talar för sig – personalen är välkomnande, stämningen är hemtrevlig, och rummen känns alltid nystädade. Perfekt för den som är i Uppsala över helgen för jobbet.

  • Pris: Dubbelrum från ca 715 kr
  • Adress:

Krusenbergs herrgård

Lyxigt vid Mälaren

De natursköna områdena kring Uppsala går ofta tragiskt osedda, men Krusenberg ser till att ändra på den saken. Herrgården ligger vid Mälaren och erbjuder utflykter till närliggande naturreservat. Husets eget spa och restaurang förklarar varför det nyligen utnämnts till ett av Europas mest romantiska hotell.

Eklundshof Möten & Fest

Lugnt och jordnära

Eklundshof erbjuder en slags gammalmodig charm som kan vara svår att hitta i större städer. Kanske beror det på att hotellet är familjeägt, och har varit det i närmare 30 år. Oavsett vilket är det mysigt och lättillgängligt, relativt centralt, och med en modern twist på rummen.

Hotel von Kraemer

Nybyggt i klassisk miljö

Hotell von Kraemer stoltserar med att vara Uppsalas högst belägna hotell, men utsikten motsvarar inte riktigt de stora orden. Det spelar dock ingen roll; den lummiga, akademiska miljön är allt en besökare kan förvänta sig av Uppsala, och hotellet känns fräscht och modernt. Närheten till klassiska sevärdheter som Botaniska Trädgården är ett klart plus.

  • Pris: Dubbelrum från ca 885 kr
  • Adress:

Grand Hotell Hörnan

Centralt med anor

För besökaren som är ute efter vacker utsikt finns Hörnan. Hotellet som uppfördes 1907 ligger mitt i centrala Uppsala, och den gäst som ber om ett rum med en vy får utsikt över Domkyrkan, slottet, och Fyrisån. Om man vill ha något lite extra finns paket med exempelvis teaterbesök eller spavistelse.

First Hotel Linné

Budgetvänligt och oväntat personligt

Kedjehotell kan lätt kännas som boendeversionen av McDonalds, men Linné undviker smidigt den fällan. Linnéträdgården precis bredvid skänker hotellet en ombonad aura, och innergården är fantastiskt fin om somrarna. Värt att nämna är även att det går att prova på Fish Spa på hotellets spaavdelning – en upplevelse i sig.

  • Pris: Dubbelrum från ca 632 kr
  • Adress:

Hotell Charlotte

Uppsalaupplevelse med råge

Hotell Charlotte passar den besökare som vill dyka rakt ner i stadens särskilda stämning. Hotellet har som sin målsättning att låta besökare uppleva Uppsalas själ på hotellet, ett hedervärt syfte som få andra kan skryta med. För den som vill ha något lite mer unikt är Hotell Charlotte en snabbkurs i Uppsalakultur.

  • Pris: Dubbelrum från ca 895 kr
  • Adress:

Gästhem Samariten

Den spirituella varianten

Gästhemmet Samariten är ingenting för den som söker en traditionell hotellvistelse. Hotellet drivs av Samariterhemmet, och huset inhyser även hemmets kyrka. Stämningen är fridfull och vilsam, rummen unika och inredda i stilar från olika epoker, och ett enkelt kök står att finna på varje våning. Den öppensinnade kan finna det fridfullt, vackert och välkomnande.

Hotell & Vandrarhem Kungsängstorg

Husdjursvänlig prästgård

Till skillnad från gästhemmet pågår inte längre någon aktiv spirituell verksamhet i prästgården där Hotell Kungsängstorg ligger inhyst, men de charmiga gammelsvenska detaljerna finns kvar. Hotellet är nyrenoverat och påminner gärna om att man tar emot husdjur, så länge gästen säger till i förväg.