Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger

I det italienska köket finns det något för alla. Oavsett om det gäller en bullrig familjemiddag eller en romantisk supé för två är en italiensk restaurang det självklara valet - redan Lady och Lufsen kunde konstatera att alla är välkomna hos en sann italiensk köksmästare. Bland fiskrätter från Sardinien, risotto från Milano och pizza från Napoli kan både den inbitne köttätaren och den hängivne vegetarianen hitta något att fröjdas åt. WhatsupUppsala är här för att guida dig till Uppsalas bästa italienska restauranger.

Se även:
- Romantiska restauranger: Guiden till romantiska restauranger i Uppsala
- Köttrestauranger: Guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala

Cupido: Italiensk pastalunch
På den här lunchrestaurangen mitt i Forumgallerian kan du äta italiensk hemlagad pasta på plats eller som take away. Ta en paus mitt i folkvimlet och kombinera maten med ett glas vin om du vill känna dig ännu lite mer kontinental.
Mer information: Cupido, Forumgallerian, Centrum


Cupido

Aaltos: Rustika grillrätter i unik miljö
Under Alvar Aaltos modernistiska hus i centrala Uppsala finner man en upplevelse för alla sinnen. Bara miljön är värd ett besök, men det är den genomtänkta menyn av italienska grillrätter där vilt och fisk samsas med rött kött som gör Aaltos till en av Uppsalas mest intressanta restauranger.
Mer information: Aaltos, Sysslomansgatan 14, Luthagen

Villa Romana: Enkelt och gott med fantastisk utsikt
Med fokus på färska ingredienser hämtar Villa Romana inspiration från hela Italien. Handplockade råvaror och färsk pasta gör detta till ett måste för matälskare, och tillsammans med en fantastisk vinlista skapar det ett genuint intryck av Italien.
Mer information: Villa Romana, Gamla Torget 4, Centrum

Trattoria Commedia: 30 år av italiensk mat
Letar du efter äkta italiensk mat är Trattoria Commedia ett säkert kort. Här serveras klassiker som pizza och scampi med en sofistikerad twist, allt med en gedigen kärlek för italiensk matkultur. De vackra sekelskifteslokalerna skänker restaurangen en tidlös atmosfär som inte lämnar någon oberörd.
Mer information: Trattoria Commedia, Skolgatan 31, Luthagen

Basilico: Rustik ristorante för alla smaker
Mysiga Basilico är alltid värt ett besök, oavsett om man är sugen på pizza eller oxfilé. Stämningen är både varm och prestigelös, och en meny av klassiska, enkla rätter gör att man gärna kommer tillbaka om och om igen.
Mer information: Basilico, Svartbäcksgatan 24, Centrum

Delizia: Mat inspirerad av glädje
Den stora, öppna matsalen och det centrala läget mitt i Uppsala ger Delizia en fräsch, modern känsla som är svårmatchad. De tre kockar som öppnade restaurangen 2013 inspirerades av italienskans "delizia", glädje, och kombinationen av goda viner, trivsam stämning och genomtänkta recept gör att restaurangen lever upp till sitt namn.
Mer information: Delizia, Vaksalagatan 10-12, Centrum

Il Forno: En resa genom Italien
Bara ett stenkast från Universitetshuset ligger Il Forno Italiano, som hämtad direkt från Toscanas gränder. Med ett kök som hämtat inspiration från båda norr och söder blir middagen en resa genom allt som gör det italienska köket unikt.
Mer information: Il Forno, S:t Ologsgatan 8, Centrum

Papa Sisto: Lugn och ro i påvlig tradition
Enligt historien åtnjöt påve Sisto IV gärna otvungna familjekrogar i hemlighet för att ostört kunna åtnjuta god mat och dryck, och härifrån hämtar Papa Sisto både sitt namn och sitt koncept. Både mat och vin är utvalda med stor omsorg, och den avslappnade stämningen uppmuntrar till att ta sin tid med både måltid och sällskap.
Mer information: Papa Sisto, Drottninggatan 5

Andra guider du kanske är intresserad av
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Romantiska restauranger: Guiden till romantiska restauranger i Uppsala
- Köttrestauranger: Guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala

Om guiden till Uppsalas mysigaste restauranger
Guiden över de mysigaste restaurangerna i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt mysig restaurang i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår restaurangguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den restaurang du nu väljer.

Visa på karta