Guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger

I tider då det talas om raw food och alla upptänkliga hälsokostdieter kan det vara lika befriande som lustfyllt syndigt att unna sig en rejäl köttbit, tillagad med finess som du bara kan drömma om i det egna köket. Uppsala stoltserar med några riktigt bra köttrestauranger där det bjuds på allt från wagyukött till vilt med både svenska och internationella influenser. För att du ska hitta rätt har vi skapat denna guide till Uppsalas bästa köttrestauranger.

Se även:
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala
- Burgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Bästa italienaren: Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger
- Romantiska restauranger: Guiden till romantiska restauranger i Uppsala

Jay-Fu: Amerikanskt och japanskt i perfekt köttsymbios
Wagyukött serveras inte stiligare på något annat ställe i stan, och den japanskamerikanska inramningen gör smakupplevelsen än intensivare. Vid sidan om de japanska köttinfluenserna står Jay-Fu stadigt i ett utsökt urval av australiensisk angusoxfilé och amerikanskt herefordkött.
Mer information: Jay-Fu, S:t Eriks torg 8

Domtrappkällaren: Smakfullt anrikt i Domtrappkällaren
Det är svårt att misslyckas med Domtrappkällarens utsökta läge i de medeltida källarvalven just nedanför Domkyrkan, men leverar även på köttfronten och oavsett om du väljer oxfilécarpaccio eller renytterfilé har du en snudd på perfekt middag att vänta i sällskap med något ur restaurangens utmärkta vinkällare.
Mer information: Domtrappkällaren, S:t Eriks gränd 15

Phil's Burger: Saftiga burgare
Vill du ha kött i form av lite lyxigare hamburgare? Styr kosan mot Phil's Burger vid Vaksala torg. Burgarna serveras med hembakt bröd, egengjord dressing och diverse tillbehör, och om någon i sällskapet skulle vara vegetarian så erbjuds även vegoalternativ.
Mer information: Phil's Burger Uppsala, Vaksalagatan 30 A (Kvarnen)


Phil's Burger

Aaltos: Variationsrikt på Tavernan
Traditionellt går man till Aaltos för en pizza av det lite lyxigare snittet, men bakom den digra pizzamenyn döljer sig några rejäla kötträtter. Här samsas favoriter som oxfilé och entrecote med lammytterfilé och ett gäng charkuterier.
Mer information: Aaltos, Sysslomansgatan 14

Ai japansk restaurang: Kött på japanskt vis
Medan stans japanska fokus i övrigt snarast riktas mot rå fisk har Ai gått hela vägen när det gäller vällagat kött på japanskt vis. Här serveras teriyaki och yakiniku på den möraste biff du kan tänka dig, insvept i en elegant japansk smakdräkt.
Mer information: Ai japansk restaurang, Bredgränd 14

Texas longhorn: Svulstigt enligt texasmodell
Uppsalas enda restaurang där du kan beställa in ett kilo kött utan att köket höjer på ögonbrynen, i djungeln av striploins och tenderloins hittar du stans tveklöst mest amerikanska och tillika mest mättande köttupplevelser.
Mer information: Texas longhorn, Dragarbrunndgatan 19

Trattoria Commedia: Italienskt så det förslår
På Trattoria Commedia dominerar pastarätterna och de italienska influenserna, lyckligtvis behöver inte det var något negativt för köttälskaren, på menyn hittar du en utsökt oxfilé med ruccola- och peccorinocreme, en fläskfilé med italiensktklingande gorgonzolasås och en monumental grillad tournedos med kantareller och parmaskinka.
Mer information: Trattoria Commedia, Skolgatan 31

Villa Anna: Stilfull perfektion
Det blir inte bättre. Villa Annas sotade oxfilé med löjrom från Kalix, jordärtskocka och friterad svartrot som serveras med rökt oxmärgsemulsion är den mest kvalificerade köttupplevelsen du hittar i Uppsala.
Mer information: Villa Anna, Odinslund 3

Andra guider du kanske är intresserad av
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala
- Burgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Bästa italienaren: Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger
- Romantiska restauranger: Guiden till romantiska restauranger i Uppsala

- Pizza: Guiden till Uppsalas bästa pizza

Om guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger
Guiden över bästa köttrestauranger i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips till hello@thatsup.se om du vet någon riktigt bra köttrestaurang i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår restaurangguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den restaurang du nu väljer.

Visa på karta