Guiden till Uppsalas bästa modebutiker för kvinnor

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Uppsalas butiksutbud har under de senaste åren spetsat med några riktigt vassa butiker för modernt avskalat dammode. Segmentet mellan färgglada flickkläder och murrig tantkonfektion har aldrig varit så brett som det är idag. Här guidar vi er till Uppsalas främsta butiker inom mode för kvinnor.

Filippa K

Stora torget 8-12, Centrum

Svalt avskalat

I den spatiösa butikslokalen i Rådhuset har Filippa K utrymme nog att ge plats åt modeaktörens fullständiga kollektioner. Det strama tilltalet uppmuntrar en återhållsamt elegant klädstil med förankring i märkets svalt nordiska arv.

Mäster Arnes

Drottninggatan 6, Centrum

Mästerligt mode hos Mäster Arne

Många betraktar nog Mäster Arnes skrädderi som en butik dit man går inför bröllopet, men här hittar du även festliga kläder som passar till snart sagt vilken tillställning som helst. Klänningssortimentet sträcker sig från Lars Wallins ultrapropra kreationer till klänningar med Fifth Avenue Shoe Repairs rebelliska anslag.

Janemars Dam

S:t Per Gallerian, Centrum

Stilfull blandning

Janemars har alltid haft ett säkert öga för bra mode, och med den senaste dambutiken i S:t Per-gallerian slår man ytterligare ett slag för ett utsökta urvalet. Bland butikens smakfullt presenterade klädesplagg utmärker sig modehus som Filippa K, Acne och Odd Molly.

Chez Simone

S:t Persgatan 26, Centrum/Fålhagen

Välvald vintage

Ett av Uppsalas senaste vintagetillskott är Chez Simone som i det modebutiksglesa Kvarngärdet ger uttryck för en önskan om ett stilfullt och raffinerat second handmode. Här hittar du inga malätna koftor eller urtvättade klänningar, endast ett exklusivt urval av märkesvintage ryms innanför butikens gallerifönster.

Viva Viktoria

Marknadsgatan 5, Centrum

När det är insidan som räknas

Ibland är ett stilfullt yttre inte allt. På Vivi & Viktoria får du en svårmatchad service och ett urval av kvalitetsunderkläder som fyller hela sortimentet från det diskreta till det visuellt utmanande.

Gant

Dragarbrunnsgatan 24, Centrum

Stilfullt amerikanskt

Gant erbjuder en svårslagen mix av stilfullt casualmode och det avslappnat skräddade, i Gants butik i Dragarbrunnsgallerian hittar du en bred damkollektion vid sidan om butikens avdelningar för herr och barn.

Jaber Mode Dam

Fyristorg 6, Centrum

Exklusivt excentriskt

Jaber har alltid balanserat på gränsen till det excentriska, i den flådiga butikslokalen i gamla Hotell Gillet kan man idag visa upp damkläder från bland andra Ralph Lauren, Armani och Henry Cottons, alltid utsökt handplockat ur de större kollektionerna.