Guiden till Uppsalas bästa pizza

Det är lätt att avfärda pizzan som enkel skräpmat eller flottigt bakfyllekäk, men Uppsala rymmer flera restauranger som har hoppat på lyxpizza-trenden och visar prov på att pizza kan vara ett kulinariskt praktverk. Vår guide till Uppsalas bästa pizza inkluderar allt från klassiska italienska varianter som bakas enligt anrik tradition, till moderna inslag som bjuder på spännande smakkombinationer eller deep dish-pizza på amerikanskt viss. Uppsala har allt för pizza-gourmanden.

Se även:
- Burgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Lunch: Här hittar du bästa lunchen i Uppsala
- Bästa italienaren: Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger

Trattoria Commedia: Utan kompromisser
Trattoria Commedia har under drygt 25 år varit en del av toppskiktet bland stans restauranger, här kompromissar man inte med kvaliteten och det gäller synnerligen inte för pizzorna. Bresaola, gorgonzola och oxfilé av högsta standard fyller pizzor som serveras i bevarad sekelskiftesmiljö.
Mer information: Trattoria Commedia, Skolgatan, Uppsala

Basilico: Vedugnseldat vid Linnéträdgården
Med genomitaliensk image serverar Basilico frasigt lövtunna pizzor på bord med rödvitrutiga dukar. Restaurangens utmärkta parmaskinka är så långt från dussinpizzeriornas rivna dito man kan komma. Här märks de färska råvarorna i mustiga pizzor som ofta toppas med ett knippe ruccola.
Mer information: Basilico, Svartbäcksgatan 24, Uppsala

Saffran Polo: Pizza på persiska
Kvarteren kring Botvidsgatan är inte de man främst förknippar med bra restauranger, men persiska Saffran Polo överraskar med riktigt seriösa pizzor som hettats upp med en lätt fläkt av österländsk matkultur. Här finns ett standardutbud av klassiska pizzor, men det är de lite kraftigare varianterna som gör promenaden hit värd mödan.
Mer information: Saffran Polo, Vaksalagatan 35, Uppsala

Panini: Tjockbottnat på italienskt vis
Panini har serverat lunchpizzor i S:t Per-gallerian så länge någon kan minnas, men det är först på senare år som restaurangen tagit klivet och börjat leverera det där lilla extra. Med vita dukar, levande ljus och riktigt tjockbottnade pizzor som är en fröjd för pan pizza-fantasten är restaurangen ett utsökt komplement till konkurrenterna som strävar efter tunnast möjliga.
Mer information: Panini, S:t Persgatan 10, Uppsala

Aaltos: Generöst i Aaltomiljö
I bottenplanet på Alvar Aaltos vita koloss gräddar Svenssonimperiet några av de generösaste och mest maximerade pizzor man kan tänka sig. Här lassar man på allt från surf'n'turf till prosciutto på pizzor som kan ätas av någon riktigt hungrig eller delas på två.
Mer information: Aaltos, Sysslomansgatan 14, Uppsala

Andra guider du kanske är intresserad av
- Burgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Lunch: Här hittar du bästa lunchen i Uppsala
- Veggomat: Den gröna guiden till Uppsalas vegetariska kök
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Espressocafé:
Caféerna för oss espressomissbrukare

Om guiden till Uppsalas bästa pizza
Guiden över bästa pizza i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra pizzarestaurang i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår guide till Uppsalas bästa pizza. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den restaurang du nu väljer.

Visa på karta