Guiden till Uppsalas bästa snabbmat

Snabbmat förknippas inte längre bara med "sunkmat" och onyttigheter. Uppsalas snabbmatställen erbjuder ett allt större utbud för alla som inte har så mycket tid att lägga på lunchen eller som måste äta middag i farten. Oavsett om du befinner dig mitt på stan eller i utkanten av Uppsala finns flera bra ställen som erbjuder god mat på snabbast möjliga sätt. Den här guiden tar dig genom Uppsalas bästa snabbmatsrestauranger.

Kolla även
- Hamburgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare
- Pizza: Guiden till Uppsalas bästa pizza
- Sushi: Guiden till Uppsalas bästa sushi

Ayakos Sushi: Kreativ sushi
På Ayakos Sushi serveras såväl sushi som japanska varmrätter lagade på fina råvaror och med hänsyn till miljön. Är man sushifantast och vill överraskas kan man låta kocken sätta ihop en unik sushitallrik med "kockens val". Även take away erbjuds.
Prisexempel: Yakitori ca 99 kr, 9 bitar sushi från ca 99 kr
Mer information: Ayakos Sushi Luthagen, Geijersgatan 14, Luthagen
Mer information: Ayakos Sushi Fålhagen, Fålhagsleden 1B, Fålhagen
Mer information: Ayakos Sushi Tuna Backar, Torbjörnstorg 1, Tuna Backar


Ayakos Sushi

PriMaten Deli: Ekologiskt grottkök
På Primatens delibutik ett stenkast från centralstationen serveras och säljs mat för ditt välbefinnande. Närodlat och ekologiskt, fritt från gluten och raffinerat socker. Här går det snabbt att beställa färdigsallader och andra rätter, såsom pizza på halloumibotten, från den varierade menyn. Många köper med sig, men lokalen erbjuder även några få sittplatser.
Prisexempel: "Lunchkombo" med ett valfritt proteinalternativ, råkost och tillbehör ca 95 kr
Mer information: PriMaten Deli
, Bangårdsgatan 24, Centrum

Phil's Burger: Kvalitetshamburgare i bistromiljö
Här serveras hemmagjorda burgare i en lite lyxigare, ljus lokal. Allt från dressing till hamburgerbröd lagas på plats, och brödet finns även som glutenfritt. Med variationsrika "extras", som halloumi, tryffeldipp och Phil's bearnaise, kan man enkelt rocka till hamburgaren till sin egen favorit. Friterade pommes med coleslaw ingår. Som alternativ till en enkel eller dubbel finns även vegoburgare.
Prisexempel: Phil's Burger 160 g ca 98 kr
Mer information: Phil's Burger Uppsala, Vaksalagatan 30 A, Fålhagen


Phil's Burger

Panini: Pålitlig snabblunch
Hit har Uppsalaborna gått i många år för den goda pizzan. Menyn är pålitlig och levererar Paninins klassiker som bakad potatis med olika röror, sallad, revbensspjäll och pastarätter som görs på den egengjorda pastan. Efter maten kan man avnjuta en kopp Maurokaffe och deras hemlagade cheese cake på hemligt recept. Take away erbjuds.
Prisexempel: Spagetti carbonara ca 95 kr
Mer information: Panini, St:Persgatan 10, Centrum

Jalla Kebab: Kebab som den ska smaka
Precis vid busstorget serveras klassisk kebab med ett stort urval av såser. Här finns även kycklinggyros, mezetallrik, pizza och salladsbar. Salladen med grillad kycklingfilé är en stående favorit och här är brödet alltid färskt och nybakat. Då och då överraskar Jalla Kebab sina gäster med att lotta ut en gratis måltid.
Prisexempel: Kebabrulle ca 85 kr (inkl dryck)
Mer information: Jalla Kebab, Stora Torget 1, Centrum

Zócalo: Mexikanskt och hälsosamt
"
Fresh Happy Mex" – hälsosam, näringsrik och välsmakande snabbmat i Svavagallerian med ett mexikansk/kaliforniskt utbud av burritos, quesadillas, tacos och sallader. Här kan man i riktig Mexiko-anda även beställa inhemskt öl och margaritas. Zócalos serverar "ärlig" mat och på din nota kan du se innehållsförteckningen av maten som beställs.
Prisexempel: Burritos ca 99 kr

Mer information: Zócalo, Svavagallerian, Dragarbrunnsgatan 50, Centrum

American Steakhouse Burgers: Populär foodtruck nordost om stan
I utkanten av Uppsala, på Mariebergs parkering, serveras kolgrillade hamburgare av 100% svenskt nötkött med briochebröd. Hamburgarna är variationsrika men innehåller alltid ställets egengjorda dressing. Flera tillbehör går att beställa extra och som sideorders finns nyfriterade pommes av både potatis och sötpotatis. Till det serveras deras egen cole slaw som även går att dippa i.
Pris: Hamburgare ca 60-85 kr
Mer information: American Steakhouse Burgers, Vaksala Fridhem 40, Vaksala

Dr.Falafel: Egyptisk, libanesisk och irakisk falafel
De utger sig för att ha stans bästa falafel och drivs av det korta budskapet "Mera falafel - Mindre rasism". Nedanför foten av Uppsala domkyrka kan man beställa falafeln i olika former som i rulle, pitabröd eller box. Perfekt att äta i farten. Falafeln går att få i flera variationer från olika länder och falafelkulturer.
Prisexempel: Halluomirulle ca 65 kr

Mer information: Dr Falafel, St: Erikstorg, främre Luthagen

Dylan's: Stans bästa burgare och en snackis
Till den lilla foodtrucken i utkanten av Librobäck åker folk långväga för att ta del av, enligt ryktet, de godaste burgarna i stan. På Dylan's Grill serveras ett smalt utbud i amerikansk stil som gjort sig känt för sina fantastiska smaker och komponeringen av ingredienser.
Prisexempel: Classic burger enkel ca 59 kr, dubbel ca 75 kr
Mer information: Dylan's, Libro Ringväg 15, Librobäck

Andra guider du kanske är intresserad av
- Hälsohak: Guiden till Uppsalas bästa hälsorestauranger
- Prisvärt: Guiden till prisvärda restauranger i Uppsala

Om guiden till Uppsalas bästa snabbmat
Guiden över bästa snabbmaten i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips till hello@thatsup.se om du vet något riktigt bra snabbmatsställe i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den restaurang du nu väljer.

Relaterade artiklar:

Visa på karta