Guiden till Uppsalas bästa spa

Ibland kan det vara svårt att hitta avkoppling i vardagen. En kopp te framför teven räcker inte alltid när deadlines hägrar och det dåliga samvetet ligger och lurar. Vad är då bättre än att koppla bort vardagen i några timmar på ett skönt spa? En ansiktsbehandling, en massage och en pedikyr senare är avslappningen total. Idag finns det alternativ för såväl massagefantasten som hudvårdsentusiasten och den som vill ta en paus på lunchrasten. Vi guidar dig till Uppsalas bästa spaanläggningar.

Andra artiklar som kan intressera dig:

Sparadiset Krusenberg Herrgård

Härlig herrgårdsupplevelse

I anrik miljö på Krusenberg Herrgård, vid Mälaren utanför Uppsala, erbjuder Sparadiset sköna behandlingar såsom djupgående massage, olika ansiktsbehandlingar, duobehandlingar och lyxbehandlingar. Här kan man även köpa ekologiska produkter för hud, hår och kroppsvård. Kombinera eventuellt spabesöket med ett besök på hotellets prisbelönta restaurang.

Uppsala Spa & Skönhetsvård

Vitt och gediget behandlingsutbud

Beläget i Gränby Centrum ligger Uppsala Spa perfekt för en avslappnande avslutning efter en dags intensiv shopping. Anläggningens behandlingsutbud är brett och kreativt, med såväl klassiker som massage och ansiktsbehandlingar. De har även ett mer nydanande fiskspa och kroppspeeling.

Royal Spa and Beauty

För den som tar skönhet på allvar

Många spaanläggningar blandar avslappning och skönhet i sina behandlingar, men Royal Spa & Beauty tar det längre än de flesta. Utöver massage finns även smärtlindrande procedurer tillgängliga, och man stannar heller inte vid ansiktsbehandling – här kan den som vill injiceras med Restylane och Botox.

Relaxia Hud & Spa

Litet och intimt

Till skillnad från många andra spaanläggningar i Uppsalaområdet är Relaxia en enkvinnasoperation. Marielle som driver anläggningen är legitimerad hud- och spaterapeut och tar med personlig touch hand om alla sina gäster. För den som vill känna sig ordentligt omhuldad är Relaxia ett charmigt alternativ.

Black Creek 23

Kombinationsupplevelse med stil

Black Creek är inte bara ett spa. Det är även en inredningsbutik. Det kan tyckas som en något udda kombination, men den fungerar oväntat väl, och med sådan stil att besökare undrar varför ingen kommit på konceptet förut. Att plocka ut soffkuddar innan detox-kuren har aldrig varit så praktiskt – och både inredningsdetaljer och behandlingar håller extremt hög klass.

Malin Hudvård & Spa

Klassiskt spa med helhetsvision

I en uppsjö av bioniska massagepaket och lerinpackningar med nanorobotar kan man ibland desperat önska sig ett traditionellt spakoncept utan krusiduller. Då är Malin Hudvård & Spa helt rätt. Med helhetssyn på hur behandlingarna kan samspela hjälper hudterapeuterna dig att sätta ihop en eftermiddag utan att själv behöva en tvåårsutbildning för att förstå konceptet.

Nova Park Conference

Skandinavisk superlyx

Nova Parks Water Lounge håller inte tillbaka. Spa-upplevelsen bokas i paket, i allt från After Work-spa till Weekend-spa, och ger tillgång både till behandlingar och pool-anläggning. Allt från mosaikbastun till isbaren andas lyx. Det enda som saknas är någon som kan bära en hem till sängen och stoppa om en när dagen är slut.

Sigtunahöjden

Skräddarsytt med hög mysfaktor

Sigtunahöjden satsar på specialisering med behandlingar som mammamassage, ansiktsbehandlingar för män och särskilda gruppbehandlingar. Badavdelningen är intim och mysig, särskilt utomhusjacuzzin, som är ett extra plus i kanten om vintrarna. Väl värt den extra resetiden.

Organic Face & Spa

Ekologiska hudbehandlingar

Organic Face & Spa lever upp till sitt namn. Här erbjuds allt från massage till vaxning, men det är ansikts- och kroppsbehandlingarna som verkligen gör spat värt besöket. Handgjorda, ekologiska hudvårdsprodukter används till ansiktsbehandlingar, sockerskrubbar och bad. Oavsett ålder går man härifrån med babylen hy.