Guiden till Uppsalas bästa sportbarer

Finns det något bättre häng än i en sportbar? Oavsett om du föredrar fotboll, hockey eller en öl i en avslappnad miljö så är det ett perfekt ställe att tillbringa kvällen på. En mysig sportbar är ett välkommet alternativ till både dyra restauranger och högljudda nattklubbar – det är svårt att misslyckas med mörk öl, klassisk pubmat och en match på storbildsskärm. Thatsup guidar dig till Uppsalas bästa sportbarer.

Phil's Burger

Vaksalagatan 30 A (Kvarnen), Centrum/Fålhagen

Sport och gourmetburgare i stilren miljö

Phil's Burger är amerikana med hög klass. Burgare, dubbelfriterade pommes, coleslaw och milkshakes står på menyn, och sport visas i halva lokalen så att du själv kan välja om du vill titta eller inte. Perfekt för dig som vill inleda kvällen med en tyst middag och fortsätta med fotboll och en god drink!

  • Antal skärmar: 12
  • Skärmstorlek: 12 tv-skärmar och en stor projektorskärm

Pitcher's

Påvel Snickares gränd 1, Centrum

Gastropub med sporttwist

För dig som söker ett alternativ som drar mer åt restauranghållet än åt den klassiska rökiga engelska puben är Pitcher’s det bästa alternativet. Menyn erbjuder rätter som brasilianska tournedos och moules, och man visar livesport på tv på låg volym alla kvällar i veckan. En sportbar för dig som inte vill kompromissa med nivån på maten.

  • Antal skärmar: 4
  • Skärmstorlek: Varierar

O'Learys Uppsala

Dragarbrunnsgatan 36, Centrum

Pålitlig klassiker

Som en av Sveriges största sportbarskedjor är O'Learys ett välbekant namn för de flesta. Med en meny som tillhandahåller såväl kötträtter som veganska alternativ och snacks, möjlighet att delta i stryktips och tillgång till bowling är det ett alternativ som alltid levererar.

  • Antal skärmar: 57
  • Skärmstorlek: Varierar

Interpool Uppsala

Svartbäcksgatan 11, Centrum

Uppsalas största sportbar

Om du är sugen på att spela pingis, biljard eller dart, dricka en öl och se en match så är Interpool stället för dig. Med två barer och dansgolv på helgerna kan du gå från middag till biljard till nattklubb utan att behöva lämna byggnaden. Inte för dig som söker den mysiga kvarterspubsatmosfären, men väl för dig som vill ha en helkväll.

Baren baren

Klostergatan 6, Centrum

Dubbelnamn för lokalpatrioter

För fans till hemmalaget Sirius är Baren Baren redan ett självklart namn. Med tre storbildsskärmar och en meny på pubklassiker som nachotallrik och Texashamburgare är det kanske Uppsalas mest prestigelösa kroghäng. Det mest avslappnade stället att ta en öl med dina kompisar framför matchen.

  • Skärmstorlek: Varierar

Red Room

Kungsgatan 41, Centrum

Sportbar möter nattklubb

Dagtid och tidig kväll sänder Red Room matcher från de flesta större ligor i flera olika sporter, men onsdagar, fredagar och lördagar förvandlas stället till en nattklubb. Börja kvällen med fotboll och en öl och välj sedan att gå hem tidigt eller stanna och dansa bort natten.

  • Antal skärmar: 2
  • Skärmstorlek: 2 tv-skärmar och en projektor