Guiden till Uppsalas bästa take away-ställen

Ibland måste det gå undan, eller så orkar man helt enkelt inte laga mat efter en lång vecka. I den här guiden hittar du flera av Uppsalas bästa take away-ställen, oavsett om du är ute efter ett snabbt lunchalternativ på språng eller vill köpa med dig middag hem. Här är guiden till riktigt bra take away i Uppsala.

 

Tugg Burgers

Dragarbrunnsgatan 50, Centrum

Hemmamalda hamburgare

Hos Tugg serveras hamburgare av hög kvalitet på hemmamalet kött från utvalda gårdar. Välj en av alla burgare från menyn, tillbehör i din smak, som kanske mozzarella sticks eller sötpotatis-pommes, och en smarrig dip och njut. För en komplett måltid – lägg till en glass-milkshake.

Matverkstan

Ulls väg 4, Centrum

Utkörning av mat till större sällskap

Matverkstan erbjuder lunch med allt från vällagad husmanskost till ”crosscooking”. All mat lagas direkt i köket med ekologiska och närproducerade ingredienser. Har du bråttom kan du ringa i förväg och få din lunch packad och färdig för att hämtas. Här erbjuds även utkörning av mat till större sällskap.

Panini S:t Persgatan

S:t Persgatan 10, Centrum

Hemmagjord pasta mitt i city

Panini erbjuder flera bra take away-rätter såsom deras kända panpizzor, hemmagjorda pastarätter eller sallad med fritt val av ingredienser. Läget i St:Pergallerian med ingång från gatan gör det till ett enkelt val när man är mitt i city.

Phil's Burger

Vaksalagatan 30 A (Kvarnen), Centrum/Fålhagen

Lyxiga burgare

Vill man ha med sig en hamburgare av högsta kvalitet är det Phil's Burger i Kvarnenhuset man ska gå till. Nybakat bröd och kött av högrev och bringa i burgarna. Vegetariskt alternativ med halloumiburgare finns, och även glutenfritt hamburgerbröd. Under lunchtid ingår deras dubbelfriterade pommes och egengjorda coleslaw.

Basilico

Svartbäcksgatan 24, Centrum/Luthagen

Italien-smaker i Linnékvarter

En italiensk liten pärla mittemot Linnéträdgården. Ställets take away-meny är till viss del något enklare än den ordinaire menyn men presenterar fortfarande ett genuint utbud av pizza och pasta. Här finns klassiker som spenat- och ricottaostfylld canneloni och prosciuttopizza med lufttorkad skinka, kronärtskocka, soltorkade tomaterröra, pinjenötter och ruccola.