Guiden till Uppsalas bästa take away-ställen

Ibland måste det gå undan, eller så orkar man helt enkelt inte laga mat efter en lång vecka. I den här guiden hittar du flera av Uppsalas bästa take away-ställen, oavsett om du är ute efter ett snabbt lunchalternativ på språng eller vill köpa med dig middag hem. Spana också in de andra föreslagna guiderna som innehåller många bra restauranger med hämtmat. Vad sägs om exempelvis take away-sushi, wok eller pizza?

 

Tugg Burgers

Dragarbrunnsgatan 50, Centrum

Hemmamalda hamburgare

Hos Tugg serveras hamburgare av hög kvalitet på hemmamalet kött från utvalda gårdar. Välj en av alla burgare från menyn, tillbehör i din smak, som kanske mozzarella sticks eller sötpotatis-pommes, och en smarrig dip och njut. För en komplett måltid – lägg till en glass-milkshake.

Matverkstan

Ulls väg 4, Centrum

Utkörning av mat till större sällskap

Matverkstan, som finns på två ställen i Uppsala, erbjuder lunch med allt från vällagad husmanskost till ”crosscooking”. All mat lagas direkt i köket med hjärta och själ. Har du bråttom kan du ringa i förväg och få din lunch packad och färdig för att hämtas. Här erbjuds även utkörning av mat till större sällskap.

Panini S:t Persgatan

S:t Persgatan 10, Centrum

Hemmagjord pasta mitt i city

Panini erbjuder flera bra take away-rätter såsom deras kända panpizzor, hemmagjorda pastarätter eller sallad med fritt val av ingredienser. Läget i St:Pergallerian med ingång från gatan gör det till ett enkelt val när man är mitt i city.

Phil's Burger

Vaksalagatan 30 A (Kvarnen), Fålhagen/Centrum

Lyxiga burgare

Vill man ha med sig en hamburgare av högsta kvalitet är det Phil's Burger i Kvarnenhuset man ska gå till. Nybakat bröd och kött av högrev och bringa i burgarna. Vegetariskt alternativ med halloumiburgare finns, och även glutenfritt hamburgerbröd. Under lunchtid ingår deras dubbelfriterade pommes och egengjorda coleslaw.

Indisk Grill

Bergsbrunnagatan 6, Centrum

Som indisk mat ska smaka

I anspråkslösa lokaler mittemot folkuniversitetet gömmer sig ett populärt ställe med de rätta indiska smakerna. Hela menyn som innehåller många av de klassiska indiska rätterna går att få som take away och man erbjuder under vissa tider även hemkörning.

Basilico

Svartbäcksgatan 24, Luthagen/Centrum

Italien-smaker i Linnékvarter

En italiensk liten pärla mittemot Linnéträdgården. Ställets take away-meny är till viss del något enklare än den ordinaire menyn men presenterar fortfarande ett genuint utbud av pizza och pasta. Här finns klassiker som spenat- och ricottaostfylld canneloni och prosciuttopizza med lufttorkad skinka, kronärtskocka, soltorkade tomaterröra, pinjenötter och ruccola.