Här hittar du Uppsalas bästa vintagebutiker

Att införskaffa en personlig garderob och att utveckla en lika personlig stil är en uppgift som tar åratal att förfärdiga och som man egentligen aldrig blir nöjd med. Och försöker man sig på utmaningen med de stora klädkedjorna som utgångspunkt är det ett så gott som meningslöst företag. Lyckligtvis rymmer Uppsala flera riktigt bra vintagebutiker där du utan problem kan plocka ihop en garderob laddad med personliga klädesplagg och unika designobjekt. Att man dessutom ofta får möjlighet att bidra till goda ändamål genom att handla second hand är en mycket välkommen bonus. Efter att ha grävt i slipslådor, sneglat på pärlor ur femtio år gamla modehuskollektioner och provat udda hattar har vi sammanställt en lista över några av våra vintagefavoriter i Uppsala.

Se även
- Märkesbutiker: Uppsalas bästa märkesbutiker
- Dressat herrmode: Här hittar du Uppsalas bästa dressade herrmode
- Dressat dammode: Den dressade guiden till sofistikerat dammode

Ruth & Raoul: En riktig vintage-dröm
Helcharmig vintageboutique som rymmer en påtaglig retroatmosfär och klädesplagg och accessoarer från 1800-talet fram till idag. Bara butikens inredning med kristallkrona i taket och orientalisk matta på golvet är skäl nog att göra ett besök.
Mer information: Ruth & Raoul, Sysslomansgatan 14, Uppsala

Boutique M: Vintage-charm och inredning
Denna lilla pärla rymmer en härlig blandning av noggrant utvald vintage - framförallt klänningar av hög kvalité, i både old-school-stuk samt modernare modeller. På detta gemytliga ställe säljs även inredning.
Mer information: Boutique M, Svartbäcksgatan 16, Centrum

Weekday: Ungt och trendigt
Weekday är långt ifrån en fullfjädrad vintagebutik, men det smala urval av second hand-kläder som hänger längs en av butikens väggar är tillräckligt intressant för att det ska förtjäna ett omnämnande, den som är på jakt efter spännande jeans bör kika in här med jämna mellanrum.
Mer information: Weekday, Forumgallerian, Uppsala

Emmaus: Shopping för en god sak
Med genomgoda avsikter säljer Emmaus begagnade kläder från den centralt belägna butiken med utsikt över Vaksala torg, här går alla pengar till välgörande ändamål på precis samma sätt som för femtio år sedan då Emmaus påbörjade sin verksamhet i Uppsala.
Mer information: Emmaus, Gryttby 216, Uppsala

Myrorna: Fynda för ett mer hållbart samhälle 
Det är lätt att avfärda Myrorna som överskottslager för begagnade kläder vid sidan om fullfjädrade vintagebutiker som sållar noggrant i sitt sortiment, men faktum är att Myrorna i Uppsala ofta lyckas hänga fram riktigt spännande plagg, inte sällan hittar man även ett charmigt bord eller några stolar från 60-talet här.
Mer information: Myrorna Uppsala Centrum, Kungsängsgatan 20, Uppsala
Mer information: Myrorna Outlet, Sysslomansgatan 16-18, Uppsala
Mer information: Myrorna Boländerna Uppsala, Bolandsgatan 15 C, Uppsala

Kupan: Vintage-pärla i röda korsets regi
Röda korsets butik på Danmarksgatan har möjligen Uppsalas största utbud av second hand-kläder men är dessutom en av våra viktigaste välgörenhetsorganisationer. Att hitta ett plagg man gillar här känns bra på mer än ett sätt.
Mer information: Kupan, Danmarksgatan 20B, Uppsala

Andra guider du kanske är intresserad av
- Uppdatera din look: Uppsalas butiker med det extra för din look
- Dressat herrmode: Här hittar du Uppsalas bästa dressade herrmode
- Dammode:
Den dressade guiden till sofistikerat dammode

Om guiden till Uppsalas bästa vintagebutiker
Guiden över vintagebutiker i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra vintagebutik eller second hand-butik i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår vintageguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden.

Visa på karta