Inför bröllopet - här hittar du förlovnings- och vigselringar i Uppsala

Dags att välja det där smycket som ska pryda ringfingret och vara en symbol för livslång kärlek? Bröllopsringar kräver många beslut kring material och design - ska ringen vara slät och enkel eller gnistra och vara uppseendeväckande? Flera smyckesbutiker, guldsmeder och juvelerare i Uppsala är experter på att hjälpa er hitta förlovnings- och vigselringar som passar - oavsett om ni väljer en färdig ringdesign eller om ni har en helt egen idé eller vill göra om mormors gamla vigselring. Här samlar vi några säkra tips.

Våra andra bröllopsguider:

Mattssons Guld

Kungsängsgatan 21, Centrum

Ett glas bubbel i ringbaren?

Går du fortfarande bara i friartankarna? Då kan du låna ringar till frieriet hos Mattssons Guld. När det sedan är dags att välja de riktiga ringarna kan ni i lugn och ro slå er ner i den lyxiga "ringbaren" med ett glas bubbel eller en kopp kaffe medan ni guidas genom Uppsalas kanske största sortiment av förlovnings- och vigselringar.

Guldsmedjan Fam Petersson

Dragarbrunnsgatan 32, Centrum

Smycken sedan 1943

Med personlig service och samlade erfarenheter från fyra generationer bakåt i tiden får ni här hjälp att hitta drömringarna. Antingen genom att välja någon av de färdiga ringarna helt själva eller genom att tillsammans med guldsmed Fam utforma unika ringar som tillverkas för hand i den egna guldsmedjan.

Silver & Sånt

Marknadsgatan 1, Centrum

Modernt koncept till bra priser

Silver & Sånt är en butik i Uppsala som hängt med i många år när det kommer till trendiga smycken. Vad många inte känner till eller tänker på är att de också har förlovnings- och vigselringar i modern tappning. Här erbjuds även gravering.

Eriksson & Grönholm

Sysslomansgatan 14, Centrum/Luthagen

Exklusiva leverantörer eller egentillverkat

På Sysslomansgatan ligger Eriksson & Grönholm, som har arbetat med juveler, guld och silver sedan 1955. Här får ni service som speglar den långa erfarenheter när ni ska välja ut era ringar - oavsett om ni beställer egna unika ringar eller sonderar butikens sortiment av exklusiva märken.

Rolf Guldsmed

Svartbäcksgatan 7, Centrum

Unika ringar mitt i centrum

I den lilla utbyggnaden i anslutning till S:t Per Gallerian säljs och tillverkas unika ringar i den egna smedjan hos Rolf Guldsmed. Hittar ni inget i butikens eget sortiment som passar så kan ni själva vara med i processen och utforma hur ni vill att just era ringar ska se ut.

Färnert Guldsmeder

St Eriksgränd 13, Centrum

Trendigt enligt hantverkstradition

Här blandas hantverkstradition och kvalitet med de senaste trenderna när unika bröllopsringar skapas från grunden - med eller utan er inblandning när det kommer till utformning. Kanske vill ni låta guldsmederna använda och göra något av era gamla smycken i jakten på de perfekta ringarna?

Smyckeboden

S:t Olofsgatan 30, Centrum/Luthagen

Specialister på bröllpsringar

Smyckeboden är specialiserade på förlovnings- och vigselringar. Här kan ni välja mellan det breda utbudet av färdiga ringar från ledande leverantörer eller få dem specialtillverkade av butikens egna guldsmeder. Passa även på att titta på ett vackert halssmycke till bröllopsklänningen.

Övriga ringtips

Föredrar man en antik ring eller hellre köper begagnat så finns det flera andra alternativ att välja på. Håll utkik i antikaffärerna runt om i stan. Pantbanken både säljer och auktionerar ut ringar och på Uppsala Auktionskammare kan du också ropa in äldre ringar. Eller kanske finns det en vacker ring i släkten som bara behöver enklare justeringar för att passa i storlek och stil.