Uppsalas bästa barer

Att hitta den perfekt avvägda dry martinin är en uppgift som sätter även den bästa bar på prov, särskilt i ett krogklimat där allt mer handlar om att ölen ska serveras fort och så billigt som möjligt. Uppsala har ett gäng riktigt trevliga barer, allt från avslappande hak till uppstyrda cocktailbarer och sofistikerade lounger där hantverksmässiga drinkar serveras. För att slå ett slag för den klassiska, välgjorda drinken guidar vi dig gärna till Uppsalas bästa cocktailbarer.

 

Andra artiklar som kanske intresserar dig

Visa på karta

Plock

Nytänkande cocktails och galenskap bakom baren

Uppsalas främsta tapasbar är också en av stans bästa cocktailbarer. Här kan du visserligen beställa klassiska drinkar men det är bartenderns egna påhitt som verkligen imponerar. Från helt vansinniga blandningar med rödbeta, campari och vodka till mer avskalade drinkar där Absolut Mango blandas elegant med ananas och mango.

  • Adress:
    • Plock, Dragarbrunnsgatan 24, Centrum

Bowlaget

Cocktails á la Big Lebowski

De flesta går nog först och främst hit för bowlingen, men Bowlaget ska inte underskattas som cocktailhak. I sann Big Lebowski-anda serverar de givetvis Uppsalas bästa White Russians men ställets bartenders blandar riktigt bra cocktails oavsett vad du är sugen på.

  • Adress:

Clarion Hotel Gillet

Svalt hotelloungehäng på Gillet

På Gillet får du utan tvekan några av Uppsalas bästa drinkar, loungebaren håller oerhört hög klass och är egentligen den enda hotellbaren i stan som levererar den där svalt moderna känslan av minimalistisk lyx som hämtad ur en Coppola-film. Har du inte varit här så har du inte druckit cocktails i Uppsala.

Bullitt

Hårdare än Steve McQueen

Bullit är baren som försöker vara hårdare än Steve McQueen, här spelas bara hårdrock och från baren flödar ölglasen i en strid ström. Det är kanske inget för cocktailsnobben men få ställen sätter stämningen för en Jack & Coke som Bullit.

  • Adress:
    • Bullitt, Västra Ågatan 14, Centrum

Magnussons Krog

Familjärt på Magnussons

På Magnussons välsorterade barhyllor hittar man det mesta som behövs för en avslappnad cocktailkväll. Personalen blandar det mesta och det är lätt att bli sittande här efter en härlig middag, ofta till sent in på natten.

Grand Hotell Hörnan

Old school cocktails

Sannolikt Uppsalas mest konservativa cocktailbar hittar du i Grand Hotell Hörnans lobbybar. Glöm moderna drinkpåhitt och omfamna istället perfekt avvägda Cosmopolitans, sprakande Bellinidrinkar och snustorra Dry Martinis serverade av lika torr men otvunget professionell personal.