Uppsalas bästa barer

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Att hitta den perfekt avvägda dry martinin är en uppgift som sätter även den bästa bar på prov, särskilt i ett krogklimat där allt mer handlar om att ölen ska serveras fort och så billigt som möjligt. Uppsala har ett gäng riktigt trevliga barer, allt från avslappande hak till uppstyrda cocktailbarer och sofistikerade lounger där hantverksmässiga drinkar serveras. För att slå ett slag för den klassiska, välgjorda drinken guidar vi dig gärna till Uppsalas bästa cocktailbarer.

 

Stationen

Olof Palmes plats 6, Centrum

Touch av London

I den Londoninspirerade baren på Stationen kan du träffa dina vänner över en måltid, eller ett glas fram till småtimmarna. Här erbjuds allt från lunch till afternoon tea och livliga kvällar. Barens specialitet är gin, med en rad spännande drinkar. Då och då dyker dj:s upp, samt oväntade uppträdanden som kryddar kvällen.

Plock

Dragarbrunnsgatan 24, Centrum

Nytänkande cocktails och galenskap bakom baren

Uppsalas främsta tapasbar är också en av stans bästa cocktailbarer. Här kan du visserligen beställa klassiska drinkar men det är bartenderns egna påhitt som verkligen imponerar. Från helt vansinniga blandningar med rödbeta, campari och vodka till mer avskalade drinkar där Absolut Mango blandas elegant med ananas och mango.

Clarion Hotel Gillet

Svalt hotelloungehäng på Gillet

På Gillet får du utan tvekan några av Uppsalas bästa drinkar, loungebaren håller oerhört hög klass och är egentligen den enda hotellbaren i stan som levererar den där svalt moderna känslan av minimalistisk lyx som hämtad ur en Coppola-film. Har du inte varit här så har du inte druckit cocktails i Uppsala.

Magnussons Krog

Bangårdsgatan 1, Centrum

Familjärt på Magnussons

På Magnussons välsorterade barhyllor hittar man det mesta som behövs för en avslappnad cocktailkväll. Personalen blandar det mesta och det är lätt att bli sittande här efter en härlig middag, ofta till sent in på natten.

Grand Hotell Hörnan

Bangårdsgatan 1, Centrum

Old school cocktails

Sannolikt Uppsalas mest konservativa cocktailbar hittar du i Grand Hotell Hörnans lobbybar. Glöm moderna drinkpåhitt och omfamna istället perfekt avvägda Cosmopolitans, sprakande Bellinidrinkar och snustorra Dry Martinis serverade av lika torr men otvunget professionell personal.

Sherlock's City

Klostergatan 16, Centrum

England möter Indien

På Sherlock's, som utger sig för att vara "The Smallest Pub With The Biggest Heart", möter engelsk pub Indien. Här finns ett stort utbud av öl och även flera alkoholfria sådana. Ett bra ställe att styra stegen mot för ölälskaren, men även den som är mer inne på vin och whiskey har många alternativ. Den enklare pubmenyn innehåller både brittiska och indiska smaker.

Katalin and all that Jazz

Roslagsgatan 1, Fålhagen/Centrum

Jazzigt barhäng

Katalin and all that Jazz ligger i SJ:s renoverade gamla godsmagasin vid Östra Station, och fungerar både som musikscen, restaurang och jazzbar. Du hittar Jazzbarens program för kommande konserter på Katalins hemsida.