Uppsalas bästa barer

Att hitta den perfekt avvägda dry martinin är en uppgift som sätter även den bästa bar på prov, särskilt i ett krogklimat där allt mer handlar om att ölen ska serveras fort och så billigt som möjligt. Uppsala har ett gäng riktigt trevliga barer, allt från avslappande hak till uppstyrda cocktailbarer och sofistikerade lounger där hantverksmässiga drinkar serveras. För att slå ett slag för den klassiska, välgjorda drinken guidar vi dig gärna till Uppsalas bästa cocktailbarer.

Se även:
- Whisky: Whiskyguiden

- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar

Agave: 100% agave på Agave
I strikt bemärkelse är Agave kanske inte en cocktailbar, men deras utbud av hundraprocentig agavetequila står sig även i konkurrens med de absoluta toppkrogarna. Här finns visserligen shotsglasen, saltet och citronen för den som föredrar det, men också sirligt kupade tequilaglas för den som föredrar att njuta av spriten resten av kvällen. Drinkutbudet är inte omfattande, men de drinkar som blandas blandar bartendern oerhört väl.
Mer information: Agave, Drottninggatan 8, Uppsala

Plock: Nytänkande cocktails och galenskap bakom baren
Uppsalas främsta tapasbar är också en av stans bästa cocktailbarer. Här kan du visserligen beställa klassiska drinkar men det är bartenderns egna påhitt som verkligen imponerar. Från helt vansinniga blandningar med rödbeta, campari och vodka till mer avskalade drinkar där Absolut Mango blandas elegant med ananas och mango.
Mer information: Plock, Dragarbrunnsgatan 24, Uppsala

Bowlaget: Cocktails á la Big Lebowski
De flesta går nog först och främst hit för bowlingen, men Bowlaget ska inte underskattas som cocktailhak. I sann Big Lebowski-anda serverar de givetvis Uppsalas bästa White Russians men ställets bartenders blandar riktigt bra cocktails oavsett vad du är sugen på.
Mer information: Bowlaget, Skolgatan 6, Uppsala

Clarion Hotel Gillet: Svalt hotelloungehäng på Gillet
På Gillet får du utan tvekan några av Uppsalas bästa drinkar, loungebaren håller oerhört hög klass och är egentligen den enda hotellbaren i stan som levererar den där svalt moderna känslan av minimalistisk lyx som hämtad ur en Coppola-film. Har du inte varit här så har du inte druckit cocktails i Uppsala.

Bullit: Hårdare än Steve McQueen
Bullit är baren som försöker vara hårdare än Steve McQueen, här spelas bara hårdrock och från baren flödar ölglasen i en strid ström. Det är kanske inget för cocktailsnobben men få ställen sätter stämningen för en Jack & Coke som Bullit.
Mer information: Bullit, Västra Ågatan 14, Uppsala

Magnussons Krog: Familjärt på Magnussons
På Magnussons välsorterade barhyllor hittar man det mesta som behövs för en avslappnad cocktailkväll. Personalen blandar det mesta och det är lätt att bli sittande här efter en härlig middag, ofta till sent in på natten.
Mer information: Magnussons Krog, Drottninggatan 1,

Grand Hotell Hörnan: Old school cocktails
Sannolikt Uppsalas mest konservativa cocktailbar hittar du i Grand Hotell Hörnans lobbybar. Glöm moderna drinkpåhitt och omfamna istället perfekt avvägda Cosmopolitans, sprakande Bellinidrinkar och snustorra Dry Martinis serverade av lika torr men otvunget professionell personal.
Mer information: Grand Hotell Hörnan, Bangårdsgatan 1, Uppsala

Andra guider du kanske är intresserad av
- Whisky: Whiskyguiden
- Mysiga restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Uppsala
- Uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Pizza: Guiden till Uppsalas bästa pizza
- Burgare: Guiden till Uppsalas bästa hamburgare

Om guiden till Uppsalas bästa cocktailbarer
Guiden över bästa cocktailbarer i Uppsala uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra cocktailbar i Uppsala som vi har glömt och borde lägga med i vår barguide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig vistelse på den bar du nu väljer.

Relaterade artiklar:

Visa på karta