Uppsalas bästa märkesbutiker

Letar du märkeskläder kan du som Uppsalabo lugnt stanna på hemmaplan och samtidigt ta del av det mesta från modevärlden och skandinaviska märkesbutiker. Både multibrandbutiker och flaggskeppsbutiker erbjuder ett brett utbud inom det mer exklusiva modet och håller dig uppdaterad på de senaste trenderna. Här kan du hitta kläder, skor och accessoarer från dina favoritmärken och botanisera bland nya designers. Nedan har vi listat Uppsalas hetaste butiker när det kommer till just kända namn och stora modehus. Här hittar du Uppsalas bästa märkesbutiker.

Bergmans

Drottninggatan 4, Centrum

En rutinerad butik med stil

Sedan 1929 har Bergmans varit Uppsalas självklara shoppingdestination för sofistikerat mode. Butikens proffsiga personal har en känsla för service som är svår att hitta någon annanstans och kläderna håller väldigt hög kvalitet. Här hittar du märken som Oscar Jacobsson, Stenströms och Zegna. Butikens skrädderi hjälper dig anpassa kläderna så du ka gå härifrån helt nöjd. Här kan du även hyra frack och smoking till enstaka högtidligheter.

Filippa K

Stora torget 8-12, Centrum

Skandinavisk design när den är som bäst

Märket som helhjärtat står för den skandinaviskt enkla stilen med raka linjer och ren design. I butiken i det gamla rådhuset hittar du det bästa från de senaste kollektionerna. Utbudet är lika komplett som i de stora butikerna i Stockholm, och här kan både män och kvinnor få tag i sina Filippa K-plagg.

Tiger of Sweden

Svartbäcksgatan 8, Centrum

Tongivande varumärke för dressat mode

När det gäller det dressade modet är det svårt att trumfa Tiger of Sweden. Såväl herr- som damkollektionerna presenterar moderiktiga plagg av hög kvalitet. Det som från början var ett strikt kostymmärke har nu dessutom börjat gå i en annan riktning och erbjuder även trendiga plagg för vardag, festmiddagar och kontoret.


J.Lindeberg

Svartbäcksgatan 8, Centrum

Mode bland tunga ekmöbler

Sedan 2011 har J.Lindeberg haft en egen butik i Uppsala. Märket som länge blev förknippat med det strikta golfmodet har nu fått en ny image och erbjuder plagg som både är mer trendriktiga och stilfulla. Den rustika lokalen och kunniga personalen får butiken att kännas extra exklusiv och professionell.


Janemars

2 adresser

Proffsig butik med bra smak

I de två butikerna som ligger mittemot varandra på Svartbäcksgatan hittar du det bästa från de svenska modeshusen. I både Janemars Herr och Janemars Dam är kläderna noga utvalda. Fokus ligger snarare på kvalitet än på kvantitet, men rots detta finns ett brett utbud för personalen att guida dig genom. Morris, Nudie och Odd Molly är bara några av märkena som du kan hitta här.


Designers Corner

Stora torget 10, Centrum

Märkesbutikernas högsäte

I hörnet av rådhuset hittar du Uppsalas riktiga märkescentrum. Här finns otaliga svenska och internationella designers representerade, och både inredningen och kollektionerna går i en blandning av vintage och de senaste trenderna. Designers Corner kallas ofta Uppsalas modemecka, och det är ett rykte de förtjänar väl.

MQ

3 adresser

Multibrandbutik med lite av varje

Med en mix av egna och blandade märken, dyrare och billigare plagg, tidlösa och mer trendiga kollektioner erbjuder MQ något för i princip alla. Här samsas kläder för den modeintresserade mannen och kvinnan hos en av de ledande inom kategorin multibrandkedjor.


Weekday

Forumgallerian, Centrum

Modemeckat för hipsters

Indiebutik känd för den alternativa Cheap Monday-stilen. Här hittar du det senaste inom streetwear till humana priser, bland annat T-shirts, jackor, klänningar och skor. Mest kända är Weekday för jeansutbudet som mixar deras eget märke med flera andra hippa tillverkare. Butiken har även en avdelning för second hand som är trendanpassad och håller hög kvalitet.

Carlings

Svartbäcksgatan 7, Centrum

Rockband och märkesjeans

Butiken med fokus på denim och streetstyle. Här hittar du märken som Lee, Fornarina och Miss Sixty. Märkesjeans blandas med blommiga sommarklänningar, skinnjackor och Mötley Crue-t-shirts i en avslappnad och trendriktig butik som blivit mångas favorit när det kommer till den lite tuffare stilen.