Uppsalas bästa restauranger

Ibland vill man ha mer än bara en bit mat när man går ut och äter. Man vill få en minnesvärd helhetsupplevelse av sitt restaurangbesök som sitter kvar även när man klivit ut på gatan, och gärna ännu längre. Kanske får du gäster som rest långt och du vill visa staden och dess matutbud från sin bästa sida. I den här guiden har vi samlat de bästa restaurangupplevelserna i Uppsala, där du får ett restaurangbesök att minnas eller imponera med. Något utöver det vanliga, helt enkelt. Här är Uppsalas bästa restauranger.

Se även
- Bästa barer: Uppsalas bästa barer
- Bästa uteserveringar: Guiden till Uppsalas bästa uteserveringar
- Italienska restauranger: Guiden till Uppsalas bästa italienska restauranger
- Sushi: Guiden till Uppsalas bästa sushi

Nubben: Skandinaviskt smörrebröd med sup
Så gammelsvenskt så det förslår med pinnstolar, skolplanscher och rustika träbord. Här slås man av den familjära känslan och blir mätt av lyxiga smörrebröd med skandinaviska ingredienser efter säsong. Självklart serveras nubbe till maten eller en kall lokalproducerad öl. Härifrån tar man med sig en trevlig myskänsla att sent glömma.
Mer information: Nubben, Drottninggatan 8 B, City

Aaltos: Italiensk lyx med grill och trädgård
I en överdådig italiensk lokal i det gamla arkitektritade huset från 60-talet, signerat Alvar Aalto, serveras en meny med fina smaker och snygg finess. Det är svårt att inte förknippa Uppsala med att sitta ute i Aaltos trädgård och insupa ljumma sommarkvällar. Här får du lika trevligt både som par och i stort sällskap.
Mer information: Aaltos, Sysslomansgtan 14, Främre Luthagen

Ayakos: Japansk matlagningskonst
En kväll sent att glömma när man bokar teppanyakibordet på Ayakos i Luthagen. Här får du förutom äkta japanska smaker och fina råvaror även matunderhållning i världsklass av kocken Jerry Cyao. Med lång erfarenhet tillagar han maten konstfullt och exklusivt framför dig medan du ser på.
Mer information: Ayakos Sushi Luthagen, Geigjersgatan 14, Luthagen

Stationen: Parisiskt överdåd
Direkt slås man av den lyxiga inredningen i äkta parisisk stil, de bekväma fåtöljerna och lamporna som inger den mysiga belysningen i lokalen. Ute på perrongen får du dessutom känslan av att befinna dig på ett tåg långt tillbaka i tiden. Menyn är välkomponerad i smak och här har man jobbat lite extra på att få en snygg tallrik att titta på.
Mer information: Stationen Olof Palmes Plats 6, City

Koh Phangan: Thailand tur och retur på en kväll
När du besöker Koh Phangan lämnar du staden bakom dig och kliver in i Thailand. Den grå asfalten byts till färgglada glödlampor, palmer och drivved. Maten, snyggt upplagd, är så thailändsk som det går med genuina smaker och lång kvalitetsmedvetenhet kring råvaror. Under kvällen får du nog räkna med ett och annat åskväder i lokalen.
Mer information: Koh Phangan, Övre Slottsgatan 12, City

Jay-Fu: Cowboy vs ninja
Med en känsla både i det amerikanska och asiatiska köket bjuder Jay Fu på en smakresa som stannar kvar länge i hjärtat. Vällagat och precis lagom. Inför varje rätt kommer en ny nyfikenhet att stilla. Oavsett om man behöver besöka toaletten eller inte så är det en bra idé att göra det. Fäst blicken på dörren och du kommer få en upplevelse att minnas.
Mer information: Jay-Fu, St:Erikstorg 8, City

Frenchi: Fransk-asiatisk elegans
På Frenchi en trappa upp i Rådhuset möts man av lyxig men avkopplande och intim atmosfär. Här har man fått en perfekt balans mellan asiatiskt och franskt både i inredning och meny. Maten utlovar en lekfull blandning mellan de båda köken som ger spänning inför varje rätt. Glöm inte att beställa en lika lekfull drink från baren.
Mer information: Frenchi, Stora Torget 10, City

Villa Anna: Prisbelönt och nordiskt av naturen
I det moderniserade 1870-talshuset i Uppsalas äldre kvarter presenterar Villa Anna en atmosfär och smaker utöver det vanliga. Det prisbelönta köket använder lokala och ekologiska råvaror från Norden som ger spännande och ovanliga kombinationer i total smakharmoni. Är ni 8-14 gäster finns vinkällaren, där ni sitter intimt med egen serveringspersonal som tar er genom vinets smakhistoria.
Mer Information: Villa Anna, Odinslund 3, City

Picnic: Trendig hotellkänsla och utehak
Här är inte menyn så stor, men de rätter som finns är trendigt välkomponerade med smaker från lokala råvaror. Den ljusa lokalen med sina stora fönster suddar ut gränsen mellan ute och inne, och när vädret tillåter är den hippa uteserveringen med utomlandskänsla som gjord för trevligt umgänge under sommarkvällar.
Mer information: Picnic, Stationsgatan 4, City

Andra guider du kanske är intresserad av
- Köttrestauranger: Guiden till Uppsalas bästa köttrestauranger
- Pizza: Guiden till Uppsalas bästa pizza
- Thailändska restauranger: Guiden till Uppsalas bästa thailändska restauranger

Om guiden till Uppsala bästa restaurangupplevelser
Guiden till Uppsalas bästa restauranger för en wow-upplevelse uppdateras löpande. Kom gärna med tips till hello@thatsup.se om du vet någon riktigt bra restaurang i Uppsala som inte får missas. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta