Stan kan glädjas åt stämningsfull kvarterskrog

Stockholms restauranvärld har fått tillökning av en ny stämningsfull kvarterskrog, som bjuder på trevliga kvällar och välsmakande gastronomiska upplevelser, vid varje besök. Den nya kvarterskrogen Nybrogatan 38 på Östermalm är allt annat än en ordinär kvarterskrog på Östermalm. Det som mest talar för att det här konceptet är något annorlunda, och till och med unikt i genren är kanske att en krog med så pass opretentiös atmosfär kan hålla toppkvalitet rakt igenom. Och här överraskar man dessutom med oförskämt bra priser och generösa öppettider.

Nybrogatan 38 kan man stolstera med skön stämning, mättande frukostar, storslagna middagar, vettiga priser, alla dagar i veckan från åtta till midnatt. Och god stämning är ingenting en krogägare kan bocka av på samma sätt som man väljer lokal, inredning eller sätter ihop en matsedel. God stämning är det där odefinierbara om gör att du vill komma tillbaka, helst så snart som möjligt. Det som gör att allt på menyn förefaller värt att dö för. Det som gör att du tittar på ditt sällskap och tycker att han eller hon är sällsynt vacker just ikväll. Och så mycket ni har att tala med varandra om helt plötsligt! Och du ler - äkta, inte påtvingat - mot folk du möter i baren, mot servitrisen, till och med mot målningarna på väggen mittemot. Och ska du besöka dam- eller herrummet besväras du inte av den långa kön, utan tar tillfället i akt att för en stund betrakta omgivningen.

Mest av allt innebär god stämning att du som gäst känner dig rakt igenom välkommen. Utan att märka det lossar du något på slipsen, lägger en armbåge på bordet. Du känner dig som hemma. Och just det är vad som karaktäriserar Nybrogatan 38, ett stenkast från Östermalmstorg.

Faktum är att den som så önskade skulle kunna tillbringa dagarna i ända med att äta sig mätt och belåten på Nybrogatan 38, som rent gastronomiskt står stabilt med en fot i Sydeuropa, och en fot i det rustika, skandinaviska köket. Hela krogen andas kvalitativ mellanklass, och när man tar en titt på menyn och ser att inte en enda huvudrätt kostar mer än 199 kr så undrar man nästan om det blivit något fel i prissättningen.