Tommy Myllymäki och Pi Le tar över Bobergs Matsal på NK

Stjärnkrögarna Tommy Myllymäki och Pi Le står som bekant bakom Michelinkrogen Aira ute på Djurgården. Nu breddar de repertoaren och tar även över driften av Bobergs Matsal, som tidigare drevs av Björn Frantzén.

Bobergs Matsal invigdes på NK redan 1915 och är numera en elegant lunchrestaurang i klassisk tappning. På senare år har stjärnkrögaren Björn Frantzén stått för driften, men nu ska alltså Tommy Myllymäki och Pi Le kliva in och sätta sin prägel på verksamheten. Samtidigt tar de även över driften av Nordiska Kantinen, som serverar brickluncher i anslutning till matsalen.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att driva Bobergs Matsal. Vi kommer arbeta hårt för att förvalta platsen och dess historia, samtidigt som vi vill utforska vad vi kan addera nytt och vad som är möjligt att göra med en restaurang i ett varuhus. Vi har väldigt höga förväntningar på oss själva och ser fram emot att få välkomna våra gäster i augusti, säger Tommy Myllymäki i ett pressmeddelande.

Utöver affärsluncher på Bobergs Matsal och husmanskost på Nordiska Kantinen väntar även ett helt nytt koncept som ska presenteras inom kort.

Bordsbokningen öppnar i början av juli och därefter slår man upp dörrarna i augusti.