Steet Food på Centralstationen

När Malmö Centralstation renoverades byggdes den gamla vänthallen från 1856 om till en inomhusgata med mat från hela världen.

På Malmö nya centralstation anländer de flesta av passagerarna till perrongerna under jorden. Eftersom trapporna upp leder direkt in i den nybyggda Glashallen försvann behovet av den gamla väntsalen. Det dröjde dock inte länge innan man fann ett nytt användningssätt för lokalen - Malmös första street foodgata inomhus.

De små restaurangerna bredvid varandra ger lite samma känsla som en av stans myllrande gator, fast med större koncentration och fokus på bara mat. Under det välvda taket kan du njuta av smårätter i expressfart eller äta en långlunch i lugn miljö. Dessutom finns det en hel del som du kan handla med dig hem, som nybakat bröd och choklad. Totalt finns det ett hundratal menyer att välja mellan. Bland restaurang- och butiksinnehavarna ser vi både lokala och nationella ställen med bland annat klassiker som Café Mäster Hans och Johan P.. Inom en snar framtid förväntas den amerikanska kafékedjan Starbucksatt öppna sin första etablering i södra Sverige på Centralhallen.

Läs mer om Street Food på Malmö Central