”Proper pub grub” på den innovativa puben The Flying Elk

Gamla stan har blivit lite av en samlingsplats för Stockholms kanske mest uppskattade engelska pubar. Och nu när The Flying Elk har flyttat in på Mälartorget 15 blir de fler till antalet. Men den här puben skiljer sig ändå från mängden. Med såväl nytänk som designkänsla har man lyckats skapa en rustik pub med moderna inslag.

The Flying Elk serverar vad de kallar "proper pub grub" som likt beskrivningen innebär hemlagade pubrätter, som tillagats på riktiga råvaror. Och i baren serveras ett gäng utvalda ölsorter (med rätt temperatur). Inredningen är rustik, men spetsas med ett gäng moderna inslag och vissa rätter serveras på lantliga träbrickor.

Ambitionen är att fungera som ett andra vardagsrum, dit stadsborna kan komma efter arbetsdagens slut för att snacka över ett par öl. Precis så som en genuin engelsk pub har fungerat i alla år. Namnet syftar till de historier som gärna blir tillspetsade efter några glas på puben. "The Flying Elk" är nämligen en gammal skröna om en älg med en mankhöjd högre än någonsin tidigare skådats och en krona prydd med oräkneliga taggar, som genom tiderna jagats av jägare. Men som varje gång lyckats komma undan i sista sekund.


Mer information: The Flying Elk