"Streetfood mer än bara sunkmat och halvfabrikat"

Efter framgångarna med den amerikanska food trucken Gnarly Burger: nu öppnar ägarna en ambitiös syskonrestaurang på Roslagsgatan i Vasastan.
- Vi vill visa för hela Sverige att gatumat inte behöver vara djupfryst sunkmat och halvfabrikat, säger Gilbert Gustafsson, delägare på Gnarly Burger The Restaurant.

Hej Gilbert, berätta lite mer om det nya konceptet!
- Vi fick inspiration från food trucken och ville testa hur streetmat kan tas från gatan till matsalen, där man kan dela rätter och ha kul. Nivån är densamma som på en vanlig restaurang. Vi serverar mycket mer än bara hamburgare och satsar även på en stor bar för dem som vill ta en drink och lyssna på schysst musik.

Varifrån kom inspirationen till att servera gatumat?
- Vi har varit runt i världen och intresserat oss för food trucks och att man kan laga mat på gatan om man har passionen men saknar resurserna som en restaurang kräver. Jag har samlat inspiration under hela min karriär och med tillstånden i Stockholm har det dessutom blivit mycket enklare att starta food truck.

Vilka rätter kan man förvänta sig på den nya restaurangen?
- Många sharing-rätter som går åt street-hållet. Det blir en hel del "finger food" som äts med händerna på samma sätt som ute på gatorna. Vi håller på och sätter menyn just nu och vi lär oss mycket av vad gästerna säger.

Kan man sitta utomhus och äta i sommar?
- Absolut, vi öppnade vår uteservering förra veckan och ska piffa upp den lite så det ska nog bli jäkligt trevligt!