"Vi gillar det spanska sättet att umgås och äta och kände att formatet saknades i Stockholm"

Det splitternya och glänsande shopping- och livsstilsmeckat Mood Stockholm bjuder på en rad överraskningar. Förutom flertalet toppbutiker öppnar här även caféer, barer och nya restaurangkoncept. Ett av dessa heter Boqueria och består av två restauranger under samma tak. Den ena kallas Torget och den andra Restaurangen. Och här kommer matinfluenser från hela världen att serveras i en nytänkande spansk tapasform.

Boqueria kommer att välkomna de första gästerna den 22 mars, alltefter det håller man öppet alla dagar i veckan från tidig morgon till sen natt - precis som det ska vara enligt medelhavstradition. Torget kommer att ha självservering - här kan man inte boka bord, men som indroppande gäst erbjuds man ett brett utbud av tapas, pintxos, spanska delikatesser, grytor, soppor och frukost. När mörkret faller omskapas Torget till en levande festplats. Den andra delen Restaurangen, serverar lunch och en helgjuten middagsmeny som även den inkluderar tapas i olika former. Här kan man till exempel frossa i både varma och kalla tapas (frios och caliente) samt Raciones och Postres. Dessutom kan du titta på när kockarna utövar magi i det öppna köket. Du kan även välja rätter som tillagas på den egna träkolsgrillen eller i Rotisseriet. Ovanligt för Sverige är de sena öppettiderna - här stänger köket nämligen kl 23.30.
Både Torget och Restaurangen håller öppet för brunch på lördagar och söndagar.

- Det var ganska länge sen vi började spåna kring Boqueria. Vi gillar det spanska sättet att umgås och äta och kände att formatet saknades i Stockholm. Efter många resor till bl.a. NY, Barcelona och San Sebastian har vi låtit oss inspireras av dess olika pintxosbarer och Boquerior och bjuder på en egen tolkning av det spanska köket. Vi ville helt enkelt göra något riktigt bra i Stockholm utifrån våra matupplevelser, säger Christian Olsson, en av ägarna till Boqueria.

Hela konceptet känns ännu mer vattentätt med vetskapen om att kända köksmästare från Leijontornet 12x8, Pubologi, Vassa Eggen Steakhouse,Esperanto, F12, Operakällaren och Bagatelle finns med och kamperar.

Tips: Lagom till sommaren öppnar också en uteservering på Jakobsbergsgatan 17.

Mer information: Boqueria

Hemsida: boqueria.se

Öppningsdatum: 22 mars