A.P.C. får en flaggskeppsbutik i Bibliotekstan. Foto: Pressbild A.P.C. får en flaggskeppsbutik i Bibliotekstan. Foto: Pressbild

A.P.C. öppnar en ny butik i Stockholm

Nu slår franska varumärket A.P.C. upp dörrarna till en ny flaggskeppsbutik på Jakobsbergsgatan 4.

A.P.C., som är en förkortning av "Atelier de Production et de Création", grundades 1987 av Jean Touitou och är känt för sina avslappnade kollektioner för kvinnor och män, men förknippas kanske främst med sina jeans i japansk rådenim.

Märket fanns tidigare på Krukmakargatan, där Nitty Gritty numera ligger, men har på senare år inte haft någon egen Stockholmsbutik, vilket det alltså ska bli ändring på. Den nya flaggskeppsbutiken på Jakobsbergsgatan 4 blir ungefär 100 kvadratmeter stor och öppnar i en anrik fastighet som har restaurerats sedan en brand 2017.

– Det är med stor glädje vi välkomnar modevarumärket A.P.C. till Bibliotekstan. A.P.C. blir med sina stilsäkra kollektioner och avskalade estetik ett välkommet tillskott i vår fortsatta utveckling av Bibliotekstan, säger Emanuel Westin, chef affärsutveckling butik på Hufvudstaden, i ett pressmeddelande.

Öppningen var från början planerad till hösten 2023, men har dragit ut på tiden då byggnationen varit lite försenad. Förhoppningen är att butiken istället ska slå upp dörrarna i januari 2024.

Information
Visa på karta