Foto: Håkan Larsson Foto: Håkan Larsson

Admas – Regionteater Väst på Ö2scenkonst

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

ADMAS – En resa in i det inre och ut till den sista stjärnan En poetisk och visuell föreställning om adoption och identitet skapad för barn 10–12 år.

3 november
kl 16 och kl 18
Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

Mitt namn är ኣድማስ (Admas), det betyder världen … bortom horisonten, det oändliga, allt det man inte ser. Jag vet inte så noga. Jag känner inte till min historia, men jag vet att alla atomer i våra kroppar vid något tillfälle har bildats i en stjärna. Admas är tigrinja, som en talar i Eritrea och Tigray i norra Etiopien. Eritrea betyder röda havet och landet är avlångt liksom Sverige, fast mindre. När jag var barn och skulle göra arbeten i skolan om ett land eller en religion eller en sång, så valde jag aldrig det land där jag är född eller nåt därifrån. Ibland tar vi omvägar in till oss själva. Det här är den berättelse jag skulle ha skrivit om jag hade gjort ett arbete om mitt ursprung.

Admas är en poetisk och visuell föreställning om adoption, identitet och människans behov av berättelser för att förstå sig själv i världen och hur en skapar en berättelse när en ingenting vet eller när ens berättelse är svår att återge.

Medverkande: Rebecca Hayman, Adam Högblom & Eddie Mio Larson
Manus & Regi: Ellen Nyman
Rum-, kostym- och maskdesign: Sissel Romme Christensen
Musik: Felix Björklund
Dramaturg: Manda Stenström
Producent: Lisa Gröön
Producent Ö2scenkonst: Felicia Löwerdahl & Teresia Pettersson
Teaterchef Ö2scenkonst:Teresia Pettersson

Föreställningen är ca 40 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73. Föreställningen är en del av Ö2scenkonst Residensverksamhet. Ö2scenkonst Stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse. Varmt välkomna!

Information
Visa på karta
  • Datum
    3 nov. 2023
Hemsida
Biljetter
Pris
100–200 kr
Facebook-event