Aira är en av två restauranger som fick sin andra Michelinstjärna. Aira är en av två restauranger som fick sin andra Michelinstjärna.

Aira får två stjärnor i Guide Michelin

Den 12 juni var det dags för de nordiska stjärnorna i Guide Michelin 2023 att offentliggöras i Åbo, Finland. Tommy Myllymäkis lyxkrog Aira förärades med sin andra stjärna och Frantzén behöll alla sina tre.

Under måndagskvällens utdelning av de nordiska Michelinstjärnorna 2023 var det två nya restauranger som kunde glädja sig över att få sin andra stjärna. En av dem var Aira på Djurgården, som bland annat belönades för restaurangens iögonfallande design och vackert komponerade rätter med nordiska råvaror.

– Teamet förtjänar detta. Vi har gjort ett bra jobb sedan restaurangen öppnade, men jag är lite förvånad, sade Tommy Myllymäki som fanns på plats under utdelningen.

En annan Stockholmskrog som också kunde pusta ut var Frantzén, Sveriges enda trestjärniga krog. Tillsammans med övriga trestjärniga restauranger i Norden (Geranium, Noma och Maaemo) fick de behålla alla tre stjärnor, vilka delas ut till restauranger som är en destination i sig.

– Att få dem var jäkligt svårt, och att behålla dem är tufft varje dag, sade krögaren Björn Frantzén.

Bland de svenska restauranger som togs med i guiden fanns även Signum i Mölnlycke, som fick sin första stjärna, och Jord i Linköping som fick en grön stjärna för hållbarhet. Emma Ziemann från stjärnkrogen ÄNG på västkusten tilldelades en Michelin Sommelier Award.

Sju nordiska restauranger belönades även med en ny Bib Gourmand för god mat till rimliga priser, bland andra Nook och Restaurang Triton i Stockholm som båda fick sin första Bib.

Information
Visa på karta