Alannah Robins ställer ut på Chambre Separée

Den 25 oktober - 25 november visar Alannah Robins sina fantastiska målningar och sculpturer på Chambre Separée på Nybrogatan.


Med utgångspunkt i vardagliga saker utforskar Alannah Robins vårt arv av myter och erfarenheter. Hon arbetar med material som bland annat brons, bild och sammansatta verk. Hon har instinktivt ett lekliknande förhållningssätt till arbetet. Bilder som var tidigare orelaterade kombineras att föreslå djupare omedvetna lager av mening.

- I dessa oljemålningar har jag målat människokroppen under vatten. Att vara under vatten är en vanlig metafor för det undermedvetna, och deformeringen av bilden kan läsas som en fragmentering av sinnet. I arbetet med brons, gillar jag att leka med avgjutningar av människokroppen och från naturen. När jag sätter dessa olika saker ihop tar de en ny innebörd, säger Alannah Robins.

Alannah Robins tog examen i skulptur på National College of Art and Design i Dublin 1989. I en artikel i The Guardian förra året listades hennes skulptur i Grizedale Forest Sculpture Park, Cumbria, som en av de åtta bästa skulpturer av den kvinnliga kroppen i Storbritannien.

Hon har vunnit flera uppdrag och utmärkelser för sin konst i sitt hemland Irland. I år har hon redan ställt ut i Londons Dialogue Cultural Space och här i Stockholm på Tegen2.
Just nu bor Alannah här i Sverige med sin familj. Hon studerar klassisk sång och främst opera. Hon är intresserad av att sammanföra musikdrama och samtidkonst.

Vernissage den 25 oktober kl 18-20. Utställningen pågår 25 okt - 25 nov. Mer information: Chambre Separée