Amerikansk kräftfestival på Vassa Eggen

Mitt i den traditionella kräftsäsongen ställer Vassa Eggen till med en amerikansk kräftfestival. Upplev en kräftskiva influerad av Louisiana, där smaker från den amerikanska södern blandas med en klassisk svenskt kräftskiva.

I den amerikanska södern har man en lång tradition av att tillsammans med vänner och familj samlas kring borden för att njuta av mat, dryck, musik, dans och fest. Vad många kanske inte vet är att även kräftan firas och är en av deras höjdpunktar på året, och likaså på Vassa Eggen.

Mellan den 28 augusti och 1 september bjuder de in till en festlig tradition från Louisiana med inslag från Sverige, i Vassa Eggens bar. Det kommer att serveras svenska signalkräftor kokade i en blandning av öl, bourbon och kryddor, hemgjorda cajunkorvar, grits, grillad paprika, majsbröd och färsk majs, en perfekt festmåltid för såväl små som stora sällskap. I baren hittar du hinkvis med öl, slushdrinkar och Southern Comfort Whiskey uppdukat.

- Vassa Eggen har alltid haft ett ben i den amerikanska kulturen, och därför vill vi presentera denna råvara på vårt sätt. Detta känns också som ett ypperligt tillfälle att välkomna alla gäster tillbaka från sommaren, och inviga hösten med oss, säger Christian Olsson, krögare på Vassa Eggen.

- Som avslutning på temaveckan öppnar vi även vår nya klubb under ledning av Eija Skarsgård och Zeke Tastas, något man inte vill missa, fortsätter Christian.

Mer information här.