Ölpassionerade Bar Central återvänder till Södermalm. Foto: Pressbild Ölpassionerade Bar Central återvänder till Södermalm. Foto: Pressbild

Bar Central återvänder – ny adress, samma kärlek till öl

Närmare ett år efter nedstängningen av baren på Birger Jarlsgatan slår Bar Central upp portarna på nytt. I nyrenoverade lokaler på Hornsgatan 72 ska man erbjuda en kulinarisk resa runt om i Centraleuropa, med rätter som hemstoppad korv, schnitzel och surkål. Därtill ligger ett stort fokus på kvalitetsöl, och baren blir Stockholms första att ha en kvalificerad “head tapster” bakom bardisken. 

Bar Central har sedan tidigare kvalificerade tapster-bartenders via Pilsner Urquells program, men i samband med nyöppningen tar man klivet till nästa nivå med en utbildad head tapster. Head tapster-titeln innefattar bland annat kunskap om hur ölet ska hanteras för att ge en så god smakupplevelse som möjligt. 

Bakom Bar Central står ägarduon Robert Rudinski och Kim Choukri, som med den nya adressen inleder ett nära samarbete med intilliggande Folkoperan.

– Vi är glada över att återvända till Södermalm och vi ser fram emot att äntligen få välkomna tillbaka våra gäster till Bar Central. Det känns väldigt roligt att vi ligger i anslutning till Folkoperan, då vi kan erbjuda besökarna förstklassig mat – och dryck i en härlig miljö och förhöja helhetsupplevelsen. För oss är kvalitet otroligt viktigt och vi är stolta över våra utbildade tapsters som ser till att leverera förstklassig öl på löpande band, säger Robert Rudinski, grundare av Bar Central, i ett pressmeddelande. 

Bar Central slår upp portarna den 25 oktober. 

Information
Visa på karta