Baren på AG blir spansk för två kvällar

Tisdagen och onsdagen den 4-5 juni kommer delikatessfirman Ortiz gästspela i baren på AG. Ortiz är kända för sina kvalitetskonserver med bland annat tonfisk, sardiner och sardeller. Ortiz har varit leverantör till AG sedan starten i februari 2011.

- I Spanien är det tradition att konservera de bästa produkterna man har, säger Håkan, kökschef på AG. Vi på AG uppskattar spanjorernas sätt att konservera kvalitetsprodukter. Innan de hamnar i konserven tillagas produkten med andra goda varor såsom olivolja osv. Det är bara att öppna konserven och avnjuta!

Under de två kvällarna kommer Paola Cerchiara att komponera och servera pintxos i baren. Paola Cerchiara äger Restaurante Errotaburu i San Sebastian i Baskien samt utbildar vid Basque Culinary Center.

För att maximera känslan av Spanien kommer det även att serveras de spanska skaldjuren percebes* och navajas** samt pulpo. Inte att förglömma kommer det även finnas äkta pimentos de padron från distriktet Padron. Den härliga spanska maten sköljs ned med smarrig sherry. Vill man sörpla på något annat så är baren full av goda spanska viner.

För att läsa mer om AG: Restaurang AG

*Percebes: Långhals som växer bland annat vid norra kusten i Spanien och Portugal. De har varit en delikatess i Sydeuropa i århundraden. Oftast kokas de bara i salt vatten och serveras varma och fräscha.

**Navajas: Knivmusslor som är vanligt förekommande skaldjur i Spanien. De steks eller kokas oftast lätt och serveras med lite pressad citron.