Berömda krogar gästar årets Lollapalooza

Nu står det klart att några av Sveriges mest kända krogar kommer till Lollapalooza den 1-3 juli. Årets matprogram innehåller över 40 restauranger, däribland Aira och Riche.

Lollapalalooza har länge satsat på mat och dryck, och årets festival är inget undantag – tvärtom. Med Lolla Eats blir det långt mer än klassisk festivalmat. I VIP-området kommer Svenska Brasseriers Sturehof, Riche och Taverna Brillo att servera rätter som toast skagen, friterad calamari och fish and chips.

– Musik, mat, dryck och konst genomsyrar alla våra restauranger och vi ser Lollapalooza Stockholm som en självklar mötesplats. Menyn kommer att representera våra restauranger med typiska brasserierätter som vi ser kommer att tilltala festivalpubliken, säger Magnus Nilsson, driftsansvarig för catering och take away på Svenska Brasserier, i ett pressmeddelande.

Avsmakningsmenyer från Aira
Ett annat dragplåster är Michelinkrogen Aira, som kommer att servera avsmakningsmenyer med tonvikt på nordiska säsongsbetonade råvaror. Den berömda lyxkrogen kommer att vara tillgänglig för festivalens Platinum-besökare.

– Vi har skapat en speciell festivalmeny med mat som vi själva hade velat äta under en festival. Jag ser extra mycket fram emot mitt favoritband Pearl Jam och hoppas att de kommer ha tid att uppleva menyn, säger Tommy Myllymäki, kock och ägare av Aira.

På plats finns även Sveriges största Texas Longhorn-restaurang med hundratals platser och utsikt över stora scen. Här utlovas BBQ med avslappnad "Southern hospitality" och svenskt kött.

Lolla Eats kommer även att bjuda på en gedigen vinlista tillsammans med Wine & Dine och samla över 40 foodtrucks i ett eget område. Det blir även en Lolla Beer Fest med ett brett utbud av hantverksöl.

Andra som är klara för festivalen är exempelvis Kennys Gelato, Mackverket, Soulistic Food Truck och Bun Bun.